Aceste 5 sfaturi te vor ajuta să îți transformi următorul concediul în cel mai frumos și relaxant pe care l-ai avut vreodată.

1. Ia-ți încălțăminte comodă

Fie că pleci într-un city break în care bați străduțe în lung și-n lat sau într-o stațiune cu plajă aproape, încălțămintea este un element esențial pentru o excursie fără bătăi de cap. Ai nevoie de confort și de pantofi care să poată face față provocării. O alegere bună sunt modelele Birkenstock (disponibile în România exclusiv în farmaciile HelpNet), care au o talpă similară cu anatomia piciorului, astfel încât greutatea corpului să se distribuie echilibrat și natural. În plus, materialul din care este confecționată talpa în straturi permite o flexibilitate crescută, iar interiorul din piele absoarbe umezeala pentru a crea un climat potrivit.

2. Descarcă o aplicație de traduceri

În caz că ajungi în țări unde engleza nu este o opțiune, ia-ți o aplicație care îți transformă telefonul în cel mai priceput translator. Google Translate (gratuită pentru iOS și Android) îți este utilă pentru peste 90 de limbi – traduce nu doar cuvinte, ci și fraze mai lungi. Și partea cea mai bună este că poți downloada în telefon pachete pentru diverse limbi, astfel încât, odată ajuns peste graniță, să nu folosești datele în roaming.

3. Experimentează stilul local

Cele mai reușite vacanțe sunt cele în care te familiarizezi cu stilul local. De aceea, atunci când îți alegi cazarea, poți să renunți la camera de hotel clasică și să locuiești într-un apartament sau o casă a unui localnic. De pe airbnb.com poți intra în legătură cu proprietarii apartamentelor și poți alege unul pe placul tău. În plus, de multe ori este o alegere mult mai rentabilă și din punct de vedere financiar.

4. Folosește cremă de protecție solară

Indiferent de destinație, nu pleca fără măcar o cremă de protecție solară – uneori te poți arde mai tare când iei orașul la pas decât când stai la plajă. Înainte să ieși din camera de hotel, aplică pe mâini – una dintre zonele mari de risc –, pe gât și pe partea superioară a labei piciorului. Evident, dacă mai ai și alte zone expuse, protejează-le și pe ele.

5. Îmbracă-ți copiii în culori puternice

Dacă ai copii, știi deja că este o adevărată provocare să nu îi pierzi din ochi în locurile foarte aglomerate – mai ales dacă te grăbești să prinzi un avion sau metrou, de exemplu. Tricourile colorate cu siguranță îți vor face treaba mai ușoară.

Foto: Birkenstock