Cele două surori din spatele brandului, Georgiana Curuia și Patricia Nicolae, ne-au povestit despre aventura PNK.

Cum a început povestea PNK Casual? De unde a pornit și unde își dorește să ajungă?
Povestea PNK Casual începe în 2002, acum 14 ani și cuprinde din fericire ingredientele unui success story pornit de jos, fără mari resurse, dar cu multă ambiție și dorință permanentă de a deveni un brand de fashion puternic.

Ați început acest business timpuriu, înaintea trendului de design românesc și avalanșei de antreprenoriat local. Ce provocări ați întâmpinat?
PNK Casual a trecut proba timpului printr-o strategie centrată pe client și pe construcția brandului, renunțând la tentația unei dezvoltări extinse și riscantă. Concurența din piață, în permanentă creștere, a fost presiunea constantă asupra business-ului PNK, iar soluția la această problemă a fost găsirea unor puncte de diferențiere și de unicitate. Orice design PNK Casual este conceput cu gândul de a oferi încredere clientelor atunci când aleg să poarte un produs al brandului.

Cum se împacă partea de business și partea creativă a PNK?
PNK a avut întotdeauna o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea brandului sau. De multe ori lead-ul a venit din partea creativă, iar profitul pe termen scurt a fost sacrificat pentru a aduce în magazine acele produse care reprezintă PNK și care, de multe ori, necesită materiale scumpe sau manoperă laborioasă. Totuși există un echilibru între partea creativă și partea de business, care duce la o creștere organică constantă a afacerii PNK.

Cum a ajuns Little PNK să prindă viață? Urmează alte linii sub umbrela PNK?
Ideea Little PNK a venit firesc, din dorința de a oferi haine frumoase nu doar clientelor PNK, ci și pentru copiilor lor. Știm cât de mult își admiră mamele copii și cât de mult și-ar dori să aibă haine la fel. Little PNK propune colecții de calitate, cu un puternic caracter de diferențiere, dedicate momentelor speciale, dar și unei zile obișnuite.

În prezent PNK propune publicului patru colecții: colecția de bază PNK Casual – modernă și clasică în același timp; PNK Forward – o colecție mai îndrăzneață, cool, young, cu volume și materiale inovative; PNK Exclusive – o colecție de ținute de seară pentru ocazii speciale; Little PNK – colecția dedicată copiilor cu vârste cuprinse între șase luni și 12 ani.

PNK caută întotdeauna colaborări, fie că este Alina Gherghe sau proiectul cu Anca Lungu și micuța Natalia. Cum vă alegeți colaboratorii?
În general sunt personalități publice care din punct de vedere al stilului și atitudinii rezonează perfect cu brandul nostru. Fiecare colaborare a fost un prilej de mândrie și onoare pentru PNK, fie că a fost vorba de I’m Alinz (n.a. Alina Gherghe), Anca și Natalia Lungu, Adela Popescu sau Andreea Raicu – pentru a menționa doar câteva dintre colaborările pentru diversele colecții PNK.

Unde pot fi găsite creațiile PNK?
Colecțiile PNK sunt disponibile în rețeaua de magazine proprii din București la: PNK Casual Flagship Store (Calea Dorobanților 102-110); PNK Casual Boutique Victoriei (Str. General Berthelot 1-3); PNK Casual Outlet (Șos. Mihai Bravu 39) și în Magazinul Victoria 46 – din Băneasa Shopping City. De asemenea colecțiile PNK sunt disponibile online pe littlepnk.com și pnkcasual.com.