• Trăiește-ți vacanța ca un localnic
  1 din 4 Trăiește-ți vacanța ca un localnic

  Experiențele autentice sunt una dintre principalele tendințe care au marcat lumea călătoriilor în ultima perioadă. Tot mai mulți turiști își doresc să experimenteze stilul de viață al localnicilor din destinațiile pe care aleg să le viziteze, indiferent că este vorba de vacanțe low sau high budget.

  În plus, avântul pe care l-au prins diferite site-uri de tipul airbnb.com, prin intermediul căruia poți alege să locuiești într-o casă pusă la dispoziție de către un localnic, îți facilitează și mai mult acest tip de experiență. O alternativă este și onefinestay.com, care te ajută să îți găsești cazarea potrivită în funcție de tipul sau scopul vacanței tale. Există vile luxoase și exclusiviste listate doar pe astfel de site-uri. Drift San Jose, din Los Cabos, Mexic, este una dintre ele. 

  < Înapoi la articol
   
 • Călătorește în căutare cinei perfecte
  2 din 4 Călătorește în căutare cinei perfecte

  În strânsă legătura cu ideea de experiențe autentice, site-uri precum EatWith.com sau bookalocal.com te ajută să servești masa gătită de un localnic în propria casa sau să participi la pop-up dinners și evenimente personalizate, pregătite de un chef pe care ți-l alegi. Poți astfel să intri in contact cu bucătăria tipică unei tări, a unui oraș sau poate chiar a unui cartier, dar și să cunoști oameni noi.

  În plus, tot mai mulți bucătari de renume se orientează către mase, mai mult decât câtre grupuri exclusiviste. Astfel, poți degusta o cină accesibilă, gătită de un chef cu multe stele, precum cea pregătită de José Andrés în restaurantul său fast-casual din Washington, unde carnea devine garnitură, iar legumele fel principal. 

  < Înapoi la articol
   
 • Inspiră-te din cultura pop
  3 din 4 Inspiră-te din cultura pop

  Ideea de a fi fan al unui serial TV sau al unui film capătă proporții din ce în ce mai mari în privința setării de tendințe pe diferite planuri, iar călătoriile nu puteau face excepție. După apariția animației Frozen, nu puțini au fost aceia care au luat cu asalt fiordurile norvegiene în căutare de castele de gheață. Iar drumul hobiților din Noua Zeelandă este o destinație la fel de căutată. Pentru 2015, revenirea lumii Jurassic în atenția pubicului dă semne de creștere a numărului de turiști care vor vrea să își facă o vacanță în Hawaii, pentru a vedea de aproape Kualoa Ranch.

  < Înapoi la articol
   
 • Încarcă-ți bateriile în natură
  4 din 4 Încarcă-ți bateriile în natură

  Sportul și activitățile de wellness au intrat treptat în obiceiurile de zi cu zi, motiv pentru care tot mai mulți turiști aleg să își păstreze rutina și în vacanță. Și, ținând cont de faptul că orele la birou sunt tot mai lungi, un sejur de reîncărcat bateriile și crescut nivelul de energie este bine venit. O destinație potrivită pentru sporturi de vară ieșite din comun sunt Insulele Mauritius, unde pasionații pot face de la deja cunoscutul snorkeling până la plimbări subacvatice și trasee cu scuterul pe sub apă.

  Iar dacă vrei să călătorești singur, printre destinațiile de wellness preferate în 2015 sunt Marea Britanie, Indonezia, Costa Rica sau Oman. 

  < Înapoi la articol
   
x

W.Worldclass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >