• Pelvis tilt (Ridicări de bazin)
  1 din 5 Pelvis tilt (Ridicări de bazin)

  Întinde-te pe spate cu genunchii flexați și tălpile pe sol și expiră contractând abdomenul. Ridică ușor pelvisul și strânge fesierii. Menține poziția pentru 5 secunde și revino la cea inițială în 10 secunde.

  Beneficii: îmbunătățește forța internă a mușchilor abdominali.

  Poți face acest exercițiu chiar și la o săptămână după naștere, dacă a fost naturală. Altfel, ar fi bine să aștepți 8-10 săptămâni.

  < Înapoi la articol
   
 • Pelvis bridge (Podul)
  2 din 5 Pelvis bridge (Podul)

  Din aceeași poziție culcat dorsal, cu genunchii flexați și tălpile pe sol, depărtează picioarele cât lățimea umerilor. Împinge abdomenul și bazinul în sus, contractând fesierii până ajungi în poziția de pod. Revino ușor la poziția de start. Repetă de 5-10 ori.

  Beneficii: întărește mușchiului transvers, fesieri și musculatura lombară.

  Acest exercițiu poate fi introdus la 3-4 săptămâni după naștere.

  < Înapoi la articol
   
 • Single leg circle (Rotiri ușoare de bazin)
  3 din 5 Single leg circle (Rotiri ușoare de bazin)

  Stai pe spate cu brațele așezate pe lângă corp, palmele către sol și genunchii flexați. Ridică piciorul drept la 90 de grade, dar ține coloana vertebrală și piciorul stâng pe sol. Inspiră pentru a pregăti mișcarea, expiră pentru a începe rotația șoldului către interior, menținând bazinul stabil. Încheie rotația cu o respirație și la următoarea întoarce-te la poziția inițială. Repetă de 4-5 ori această mișcare și inversează direcția. Reia cu celălalt picior.

  Beneficii: ameliorează flexibilitatea părților exterioare a coapselor și lucrează musculatura abdominală.

  Acest exercițiu poate fi introdus la 3-4 săptămâni după naștere.

  < Înapoi la articol
   
 • The hundred modified (
  4 din 5 The hundred modified ("Suta" modificată)

  Întinde-te pe spate cu genunchii flexați, tălpile pe sol și brațele pe lângă corp. Ridică piciorul drept flexat până ce tibia este paralelă cu solul. Inspiră pentru pregătirea mișcării și ridică umerii și capul în timp ce expiri, menținând coloana lombară pe sol. Desprinde brațele de pe sol menținându-le întinse în față, la câțiva centimetri de sol. Execută mișcarea pe 5 timpi. Expiră și revino în poziția de start. După 10 repetări schimbă piciorul.

  Beneficii: stabilizează "core-ul".

  Acest exercițiu poate fi introdus la 3-4 săptămâni după naștere.

  < Înapoi la articol
   
 • The Plank (Planșa)
  5 din 5 The Plank (Planșa)

  Întinde-te cu fața în jos, cu sprijin pe vârfuri sau pe genunchi și pe palme, acestea fiind poziționate sub umeri. Contractă abdomenul ținând coloana dreapta. Menține poziția pentru 5 secunde, apoi relaxează-te. Repetă această mișcare de 5 ori.

  Beneficii: întărește musculatura abdominală, pe cea a spatelui și a umerilor.

  Acest exercițiu poate fi introdus la 3-4 săptămâni după naștere.

  < Înapoi la articol
   
x

W.Worldclass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >