• Running în Paris
  1 din 4 Running în Paris

  Ideea de running tours a pornit în SUA, iar popularitatea lor a ajuns rapid și în Europa. Acum, în marile capitale îți poți rezerva un loc într-un grup de alergători organizați, care vor să cunoască orașul îmbinând sportul preferat cu atracțiile turistice. Pe parisrunningtours.com poți programa o alergare turistică în funcție de preferințele tale: traseul obiectivelor turistice, Parisul cultural, zonele mai puțin cunoscute etc. Ghizi îți vor fi sportivi de performanță.

  Sfat: Urmează un tur de alergare care să îți permită să vezi și obiectivele turistice. Ia metroul până la stația Gare de Lyon, apoi aleargă pe malul râului. Vei trece pe lângă Jardin de Plantes, Luvru și vei avea turnul Eiffel în depărtare.

  < Înapoi la articol
   
 • Biking în Copenhaga
  2 din 4 Biking în Copenhaga

  Aproape jumătate din populație deține o bicicletă, iar infrastructura orașului încurajează și mai multe creșterea popularității acestui vehicul. La fiecare pas găsești un loc unde să îți lași bicicleta în siguranță, iar dacă nu ai venit cu ea de acasă, poți închiria. În plus, încă din 1995 în capitala daneză există o organizație nonprofit care închiriază biciclete gratis (Bycyklen Kobenhavn).

  Sfat: Pentru că sunt atât de mulți cei care folosesc bicicleta ca mijloc de transport zilnic, există ore de vârf la care nu îți recomandăm să te avânți pe străzi: pe la 7 dimineața și pe la 16:30. De asemenea, ai grijă la semafoarele speciale pentru biciclete.

  < Înapoi la articol
   
 • Windsurf în Tarifa
  3 din 4 Windsurf în Tarifa

  Cu o bogată însemnătate istorică și un loc în topul celor mai apreciate destinații turistice europene, plajele din jurul Tarifei atrag numeroși pasionați de sport. Windsurfing se poate face în zona plajelor Los Lances și Valdavaqueros, în funcție de perioada din an. Pentru mai accesibilul kitesurf, Punta Paloma este centrul de comandă. Însă în Tarifa nu se practică doar sporturi de apă, cățăratul fiind o altă posibilitate. 

  Sfat: Dacă ești începător în windsurf, vântul din Tarifa este destul de puternic. Pe lângă faptul că nu este un loc potrivit unde să îți inițiezi copiii în acest sport, este bine să urmezi un curs complet de 10 ore. Pentru curs și echipament va trebui să plătești în jur de 250 de euro. 

  < Înapoi la articol
   
 • Climbing în Valletta
  4 din 4 Climbing în Valletta

  Cu vreme bună aproape tot timpul anului și un relief accidentat, Malta are peste 1.300 de trasee pentru iubitorii de cățărări. În mijlocul Mediteranei, Malta îți oferă și posibilitatea de a te feri de soare în zona nordică sau urmând traseele din peșteri. Tocmai de aceea acest tip de activități turistice sunt extrem de căutate, iar Valletta oferă numeroase soluții.

  Sfat: Dacă vrei să pornești în căutare de stânci numai bune de cățărat, poți lua legătura cu Malta Rock Climbing Club și Malta Climbing Club pentru a te ajuta cu traseul și îți pot oferi soluții și sfaturi pentru gradul tău de pregătire fizică și experiență în cățărat.  

  < Înapoi la articol
   
x

W.Worldclass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >