Oricât de seducător ar fi Jason Statham fără podoaba capilară, impunerea acestui look din considerente genetice nu este tocmai ușor de acceptat. Află care sunt cele mai bune soluții cosmetice pentru tine.

Căderea părului apare din cauza a doi factori: fie rădăcina firului de păr se atrofiază și se autodistruge – celulele vii din piele nu mai împing celulele moarte către exterior, fenomen care reprezintă creșterea normală a părului –, fie rădăcina firului de păr se desprinde prea ușor de pereții care o înconjoară și se detașează de piele. "Pentru a nu se ajunge în aceste două situații, trebuie să urmezi tratamente, astfel încât firul din folicul să fie sănătos, iar legătura sa cu scalpul, prin vasele de sânge, să fie puternică", explică medicul Dan Vasile.

Mixuri de succes

Combinarea mai multor tipuri de tratament este, conform specialistului, cea mai potrivită metodă pentru a vedea rezultate. "Poți folosi Minoxidil 5%. Aplicat local determină vasodilatația și, ca atare, un flux mai mare de sânge care antrenează o cantitate mai mare de substanțe nutritive ce ajung la rădăcina firului de păr. Completează tratamentul cu substanțe specifice firului de păr (vitamina C, vitamina A, vitamina E din germeni de grâu, complexul B, aminoacizi, proteine, minerale și oligoelemente), atât pe cale generală (capsule luate oral), cât și pe cale locală (prin aplicații punctuale de genul Minoxidilului, pe zonele cu alopecie). În unele cazuri, se poate apela și la tratamentul cu Cortizon – injecțiile aplicate local determină creșterea masei de sânge care irigă această zonă."

Ce cumperi din saloane și farmacii

Pastreaza-ti parul intact

Pentru cazurile în care scalpul începe să fie vizibil, din cauza căderii părului, gama Dercos Neogenic, de la Vichy, este eficientă datorită unei inovații surprinzătoare – Stemoxidina, o moleculă creată pentru a simula un mediu optim, astfel încât celulele stem să producă fire noi de păr. Prezentă în proporție de 5% în compoziția tratamentului, substanța determină o creștere de până la 1.700 de fire de păr în trei luni.

Aminexil este o soluție potrivită, mai ales în cazul alopeciei temporare (stresul, tratamentul pentru unele boli, perioada nașterii unui copil pot determina căderea masivă, dar temporară, a părului). L'Oreal Professionnel are un astfel de tratament, 120 lei, cu Aminexil la bază, care împiedică rigidizarea colagenului din folicul de păr, printr-o acțiune regenerantă. De la Kérastase, poți folosi spray-ul Stimuliste, 144 lei, care conține, pe lângă Aminexil, arginină, pentru fortifierea firului.

Șamponul revitalizant L'Oréal Professionnel Homme Tonique Revitalising, 67 lei, pentru păr normal, este un produs pe care îl poți utiliza în fiecare zi – încărcat cu substanțe antioxidante și polifenoli derivați din extractul din boabe de cacao, protejează părul împotriva radicalilor liberi.

Wella SP Men Maxximum Tonic, 147 lei, conține extract de cafeină și Biotin, care stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului. Se aplică pe piele, cu pipeta, pentru a reda sănătatea firului de păr chiar de la rădăcină.

Tot cu un conținut de cafeină și biotină, dar cu o formulă diferită și mai naturală decât a celorlalte branduri, Keune propune gama So Pure, pentru o îmbogățire cu până la 25% a firelor de păr. Gama mai conține ulei de argan și extract de ginseng roșu, pentru fortifiere. Poți folosi loțiunea energizantă So Pure, Keune, 110 lei.

Focusat direct asupra acestei probleme a scalpului, brandul Nioxin oferă tratamente specializate pentru întărirea firului de păr – de aceea, chiar pentru zonele vizibil rărite, vei fi încântat de tratamentul Hair Booster, 93 lei. Se aplică de două ori pe zi și este leave-in (nu necesită clătire).

Credit foto: Guliver/Getty Images