Există câteva reguli de aplicare a produselor de îngrijire a pielii, dar cea mai ușor de reținut este că cele mai fluide se aplică primele. Mai jos îți explicăm totul pas cu pas.

Esențiale pentru zi

Primul produs pe care îl poți folosi după ce ai curățat fața este loțiunea tonică, care are proprietăți astringente și echilibrează PH-ul pielii, indicată în mod special persoanelor cu tenul gras. Evită însă formulele cu alcool și n-o folosi în zonele unde pielea este uscată, pentru că o va usca mai mult.

Urmează aplicarea serumurilor sau formulelor concentrate, care pot fi mai fluide sau mai consistente și chiar sub formă de gel. Ultimune, 541 lei (50 ml), de la Shiseido, este un serum care ajută pielea să se apere împotriva radicalilor liberi și, după aplicare, poate fi urmat de orice alt serum existent deja în rutina zilnică, precum cele antiîmbătrânire sau iluminatoare.

Aceste reguli de aplicare se inversează dacă ai pielea foarte sensibilă, care se înroșește ușor și reacționează la diverse tratamente antiîmbătrânire sau luminozitate (de exemplu, retinolul poate cauza iritații). În aceste cazuri, crema de față se aplică înaintea serumului, a cărui acțiune va fi astfel ponderată.

Ultimune

Mixuri fericite

Să amesteci în palmă produsele pentru față, pentru a economisi timpul, nu este tocmai un gest greșit, dar nu proceda la fel și cu produsele care au SPF (decât dacă amesteci două produse cu factor de protecție, precum crema de față și BB, CC Cream-ul sau fondul de ten). Combinarea greșită ar putea diminua factorul de protecție solară. De asemenea, dacă observi că un produs se strânge pe față, lăsând mici bucățele îngroșate care rămân inestetic, așteaptă până când acesta se absoarbe în piele, înainte de a mai aplica alt produs peste el.

Și în cazul înlocuirilor trebuie să fii atentă. De exemplu, uleiurile au un rol profund emolient și sunt indicate pentru tenul foarte uscat. Le poți aplica după ce ai folosit crema de față (dacă aceasta nu conține SPF), pentru că au o forță mare de pătrundere în piele, dar invers, crema nu poate trece de textura uleiului. Noi îți recomandăm uleiul de față Divine Imortele, 395 lei, de la L’Occitane. Dacă ai tenul mixt, evită să aplici ulei în zonele grase.

Divine Imortele

Îngrijirea pe timpul nopții

Noaptea, este mai indicat să apelezi la produse cu ingrediente care exfoliază și detoxifică pielea, pentru că, de cele mai multe ori, acestea creează sensibilitate pielii atunci când este expusă la soare. Produsele care conțin acid glicolic sau retinol pot irita pielea, astfel că e de preferat să aplici înainte un ulei hidratant sau o cremă ușoară, mai ales dacă tenul e sensibil. De asemenea, noaptea este și momentul ideal pentru regenerarea pielii, astfel că o cremă precum Smile’N Repair Night, 432 lei, de la Givenchy, a cărei tehnologie crește producția unei proteine din piele, responsabile cu prospețimea pielii, este potrivită pentru lupta împotriva ridurilor.Smile’N Repair Night