Alex n-are nevoie de prea multe condiții ca să alerge: o face pe bandă sau în aer liber, în România sau la două continente distanță. E cel mai bun exemplu că lipsa timpului sau locul în care ești nu sunt scuze pentru a nu face sport.

Alex Gâlmeanu, 37 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din România. Probabil nu există vedetă care să nu-i fi trecut prin fața camerei sau companie care să nu fi făcut vreo campanie cu el. Pentru noi a fost firesc să îi propunem să treacă din spatele aparatului foto în fața lui. Pentru că Alex, indiferent de programul pe care îl are, nu renunță la a doua lui mare pasiune – alergatul.

Începutul: Cred că alerg, așa organizat, de prin 2002-2003, dar am avut și episoade mai vechi. Alerg de două-trei ori pe săptămână. Am ture de aproximativ cinci kilometri – pe bandă, dar și în aer liber – pe care le termin în 25-35 minute. Colecționez alergări, sună ciudat, dar așa e. Alerg în fiecare oraș în care mă deplasez cu ședințele foto sau în vacanțe, iar în contextul acesta am alergat în mai toată Europa, dar și pe alte trei continente. Sunt zeci de orașe în care am alergat; toate turele sunt documentate, cu hărți GPS și statistici.
Primele schimbări: După niște ani, m-am prins că am căpătat o oarecare dependență, în sensul că mă simt foarte bine după efort și am o stare generală mai puțin ideală dacă fac pauze lungi. De schimbare fizică nu îmi dau seama, alerg de foarte mult timp și nu pot să spun cum ar fi fost fără. Mă încântă ideea de condiție fizică decentă, iar ăsta e un lucru cu care mă pot lăuda oricând.
O zi din viața ta: Încerc să mănânc echilibrat și apoi să îmi fac un pic de timp să alerg. Cu alergatul stau bine, dar cu mesele e mai complicat. Nu reușesc să mănânc doar ce și când trebuie.
Stil de viață sănătos: E complicat dacă trebuie să te ocupi și de altceva în viață. Eu sunt fotograf, sunt unul din principalii furnizori de fotografie publicitară și editorială de pe piață. Asta e o chestiune ce consumă ceva timp și e și principala mea pasiune. Running-ul e o pasiune foarte puternică, dar e secundară.
Motivație: Nu îmi trebuie motivații ca să alerg. Dimpotrivă, aș avea nevoie de o motivație destul de puternică ca să mă opresc.
Ești 100% voință pentru că… îmi place să trăiesc frumos.

Realizat de Sorina Fredholm
Makeup: Adina Vlad
Coafură: Alex Șomăndroiu
Styling: Dana Păun
Ținută: H&M