Bloggerul suntuncopac.com ne-a povestit cum perioada de creștere a copilului i-a adus libertate, timp, relaxare și redescoperire de sine.

Se spune că de-a lungul perioadei în care suntem în burtică mămicilor noastre, toți suntem yoghini: suntem curați, extrem de flexibili și experimentăm stări extatice. De fapt, toate pozițiile din yoga (asanele) nu sunt decât încercări de a reveni la flexibilitatea, totalitatea și puritatea perinatală. Eu am învățat ce înseamnă să fii o yogină adevărată odată cu venirea pe lume a fetiței mele.

De cinci luni sunt o mămică ZEN, care a ales să crească un copil BUDDHA. O mamă care își iubește corpul și nu s-a plâns niciodată de schimbările aduse de sarcină, o mamă activă fizic, intelectual și spiritual, o mamă pentru care această perioadă de creștere a copilului a adus libertate, timp, relaxare și redescoperire de sine.

Resetare pentru fericire

Cunosc multe mame, pentru care perioada sarcinii și a maternității este un mix de nervi, stres, depresie și nefericire. Dar eu cred că se poate și altfel; este în puterea noastră să educăm o generație mai bună, reparând greșelile părinților noștri.

Să fii mamă este cel mai prețios dar pe care l-am putea primi în viață. Cred cu tărie că micuții noștri sunt extensiile gândurilor și emoțiilor noastre și că ei ne aleg în funcție de planurile pe care le au cu noi. De aceea, este extrem de important ce simte și ce gândește mama încă din timpul sarcinii.

Personal, simt că toate transformările prin care am trecut în ultimul timp au pregătit venirea fetiței mele: faptul că m-am apucat de yoga, că m-am pregătit în zona de dezvoltare personală, că m-am reîndrăgostit de natură, că mi-am dezvoltat latura creativă prin pictură. Am simțit că fetiță mea vrea să fiu relaxată și fericită.

Știu că multe mame se plâng de schimbările care apar în viață lor odată cu venirea copilului, dar cred că totul este o problema de perspectivă. O sarcină sau un copil nu te urâțește! Nu te face mai puțin femeie, mai puțin atrăgătoare. Dimpotrivă. Te face mai puternică, te înnobilează, te face să te redescoperi, să duci mai departe lanțul iubirii și vieții eterne.

Primește-ți copilul cu bucurie

Gândirea și atitudinea armonioasă în sarcină contează enorm. Drumul unui adult este influențat puternic de călătoria în uter și de primii ani în viață, în care mama are un rol extrem de important. Fătul experimentează trăirile mamei încă din burtică și va simți dacă mama nu se iubește, nu îl iubește pe el sau nu iubește viața, ci doar stresul și neacceptarea. Dacă o nouă viață este primită cu bucurie în corpul matern, atunci sistemul lui de energii este alimentat cu vibrații în care el se simte fericit încă de când este un bob de mazăre. Dacă mama este fericită, relaxată, împăcată, atât în lunile de sarcină, cât și în primele luni de viață ale bebelușului, atunci ea va oferi cele mai bune condiții pentru noul suflet, unde acesta își poate valorifica la maximum potențialul creativ, emoțional, mental, spiritual.

Pentru mine, sarcina, nașterea creșterea copilului meu, au fost de fapt, renașterea mea. Nu am făcut niciodată atâtea lucruri pentru mine câte fac de când o am pe ea și în fiecare zi mă învață să fiu un om și o mama mai bună.

Îi mulțumesc Yannei că m-a ales ca mama.

Mai multe despre poveștile mămicii ZEN, poți citi pe suntuncopac.com sau facebook.com/suntuncopac.