Unul dintre cei mai medaliați sportivi din România, multiplu campion european și mondial, predă în World Class. Fie că mergi la clasele lui de grup, fie că îl vei vrea ca antrenor personal, Puma te va ajuta să-ți depășești propriile limite.

Mircea sau Puma, cum îi spun clienții, a pășit prima dată într-o sală de gimnastică sportivă în urmă cu 25 de ani, când avea doar patru. Avea picioarele strâmbe, iar tatăl lui, fost sportiv, știa că sportul dezvoltă și reface musculatura. "Cu timpul, s-a demonstrat că picioarele alea strâmbe pe care le aveam m-au avantajat", spune Mircea. "Erau ca niște arcuri. Săream cel mai sus și cel mai bine."

Fenomenul din gimnastica aerobică masculină

De la Clubul Steaua, pe care l-a reprezentat timp de cinci ani de zile la competiții, Mircea a ajuns la Dinamo. Acolo a intrat în echipa principală și a stat șapte ani. Înainte de a fi selectat în lotul de juniori la gimnastică sportivă, Mircea a avut, în timp ce lucra la inele, o accidentare la umăr. A suferit în tăcere timp de opt luni, dar înainte de Campionatul European, a decis să le spună antrenorilor și s-a retras un an pentru a se reface.

Atunci a avut răgazul să-și schimbe disciplina și s-a îndreptat spre gimnastică aerobică. "Era o disciplină relativ nouă și nu am avut succes din prima", își amintește. "După doi ani în care am tot eșuat, am început să lucrez la minte, să-mi spun că pot, că sunt în stare." Astfel, a reușit să sară etape și să ajungă rapid în top.

Când e întrebat câte medalii are, Mircea recunoaște că nu le mai știe numărul. Este singurul român care a câștigat medalia de aur la Campionatul European din 2007, individual, și deținătorul mai multor titluri de campion european și mondial. "Trio-ul din care făceam parte împreună cu alți doi colegi a fost cel mai titrat", spune campionul. Din 2005 până-n 2013, deveniseră un fenomen.

Disciplinează-ți mintea

La World Class e din 2013 și spune că este singurul mediu în care poate continua, măcar în parte, ceea ce făcea înainte. "Pentru mine, cea mai mare problemă era că se încheia o carieră, iar eu trebuia sa încep de la zero", spune Mircea. A așteptat un an, ca să se angajeze aici. "Nu am găsit nicăieri, în niciun alt loc, profesionalismul și respectul față de munca pe care o fac așa cum se văd ele aici, la World Class."

Iar respectul e un aspect extrem de important. Mircea crede cu tărie că nu doar munca asiduă l-a făcut campion, ci și o rigidă disciplină mentală. Asta e cea mai mare avere a lui și așa își motivează clienții. Îi face să creadă că mereu pot mai mult. Clasele pe care le predă Mircea în cluburile Promenada, America House, Titan, Jolie Ville și InCity sunt printre cele mai avansate: Metabolic, Body Pump, Body Step, Body Combat, CX Worx, Bosu.

Mergi până la capăt

De curând, povestește antrenorul, l-a abordat o clientă chiar de la începutul orei și i s-a plâns că nu mai poate. "I-am spus «Nu mă interesează cum o duci la capăt, poți numai să mergi, dar nu renunți. Ieși de aici la sfârșit»", își amintește Mircea. Tânăra a înțeles, s-a lăsat condusă și a îndrăznit să creadă că poate. "La sfârșitul orei, a venit plângând la mine, mi-a zis că a fost impresionată și că nu știa că era capabilă de așa ceva." Încrederea e esențială. "Trebuie doar să nu te temi de starea de oboseală sau de durere", spune. "E un proces în continuă schimbare. Totul se schimbă în timp, cu răbdare."