Jobul și facultatea l-au transformat cu ușurință pe Mihai într-un tip sedentar, de 113 kilograme. Norocul lui a fost întâlnirea cu Sergiu Sandu, antrenorul care l-a ajutat să-și schimbe viața.

În septembrie 2014, Mihai Popescu avea 24 de ani și 113 kilograme, majoritatea acumulate din cauza programului și a alimentației. A avut mai multe tentative de a slăbi, dar toate au eșuat. "Într-o zi vorbeam cu șeful meu și el mi-a povestit că se antrenează la World Class Promenada, cu Sergiu Sandu. Am zis să încerc și eu", povestește Mihai.

Tânărul a intrat în sală fără să știe la ce să se aștepte și fără prea multă încredere. "Aveam probleme să-mi găsesc haine potrivite și care să nu stea ciudat pe mine. Transpiram foarte mult și deseori sufeream de insomnii", povestește acum Mihai, după ce a slăbit 32 de kilograme. Dar, dincolo de toate aceste probleme, pentru el cel mai frustrant era că greutatea nu-i mai permitea să joace tenis sau fotbal, sporturile lui favorite.

Întâlnirea cu antrenorul personal

Mihai își amintește și acum primul antrenament cu Sergiu. "Eram leoarcă de transpirație, abia puteam să respir, dar suficient de motivat să mă întorc." Și motivația a dat roade.

"În prima perioadă nu m-am atins de cântar. Mi-era frică să nu mă cântăresc prea des și să mă demoralizez. Prima victorie a fost după două săptămâni când a trebuit să-mi iau pantaloni noi pentru că cei vechi îmi erau prea mari", spune Mihai. Și-a cumpărat trei perechi, iar Sergiu i-a zis, râzând, că s-a hazardat: "peste două săptămâni le arunci și pe astea". Așa s-a întâmplat.

Antrenamente și alimentație personalizate

Antrenorul lui Mihai povestește că scopul inițial a fost transformarea stilului de viață. "Strategia mea a fost să-i schimb percepția, mentalitatea despre un stil de viață sănătos, să-l fac să înțeleagă ce greșește, ce trebuie să schimbe, să facă sport de plăcere", explică Sergiu Sandu. El i-a recomandat lui Mihai să vină de 3-4 ori pe săptămână la sală și să urmeze antrenamentele create pentru el și să respecte noul plan alimentar.

Mihai își dorea să slăbească într-un an; acesta era obiectivul lui. Însă rezultatele au venit mult mai repede, deoarece organismul a reacționat imediat: până la Crăciunul din acel an a pierdut peste 20 de kilograme. Numărul mare de kilograme pierdute a fost o surpriză și pentru antrenorul Sergiu Sandu. "Nu ne-am propus deloc un număr de kilograme într-un timp cât mai scurt. Nu am avut un termen, ci pur și simplu corpul lui a reacționat foarte repede la schimbarea adusă."

Disciplină pentru un nou stil de viață

"Sergiu îmi făcea în mod constant poze pentru a monitoriza evoluția mea, îmi analiza jurnalele alimentare și mă punea să-mi fac poze la mâncare", își amintește clientul World Class. Toată această monitorizare continuă l-a ajutat și disciplinat pe Mihai.

Dacă înainte mesele erau un haos, acum tânărul a renunțat la junk-food, pizza și sucuri și a început să bea mai multă apă. Mănâncă la ore cât poate de fixe, "mâncare curată" după cum spune el. Dimineața consumă ouă fierte, iaurt cu tărâțe și carne de pui, iar la prânz alege tot carnea de pui sau de curcan, alături de orez ori cartofi, dar nu prăjiți. Între mese are gustări unde alege fructe, batoane proteice sau își satisface pofta de dulce.

Astăzi Mihai se simte excepțional. "Sunt mai încrezător, nu îmi e rușine de corpul meu, mă pot afișa fără probleme la mare sau la piscină și rezistența fizică mi-a crescut."