Maria este o forță din toate punctele de vedere, are o energie debordantă și un tonus fizic și psihic senzațional. Află cum reușește, în pofida unui program plin de concerte și evenimente, să se mențină în formă.

Mișcarea a intrat în viața Mariei la șase ani, odată cu prima pereche de role. Apoi, părinții ei au decis că înotul o va ajuta să se dezvolte armonios, așa că mica artistă a făcut, timp de doi ani și jumătate, înot de performanță. "Asta în timp ce eu visam atunci să mă fac patinatoare, de fapt", râde cântăreața.

După înot, s-a apucat de sărituri în apă, iar acest lucru i-a format caracterul. "Nu e ușor să te arunci în apă de pe platformă, de la 10 metri", recunoaște Maria. "Acea experiență mi-a marcat existența, mi-a dat curajul de a face lucruri de care-mi era teamă și tot atunci am învățat să mă arunc în cap, la propriu și la figurat, și să-mi asum, apoi, ceea ce mi se întâmplă."

Deși a înțeles rapid că muzica e viitorul ei – la 14 ani avea prima trupă – Maria nu a renunțat niciodată la mișcare. "Pentru mine, sportul nu este o corvoadă. Toată lumea ar trebui să-l practice, la orice vârstă. E un mod de viață și e extrem de important nu numai pentru imagine, ci și pentru sănătate."

Bucură-te de antrenamentele tale

Pe ea o ajută să-și mențină tonusul, să zâmbească mai mult și să-și limpezească mintea. "Am fost mereu constantă", povestește Maria. Nu a avut pauze mai mari de o lună, iar când are foarte puțin timp la dispoziție și nu reușește să ajungă la sală, se antrenează acasă. Își pune un DVD cu Tracy Anderson, își aranjează neoprenul și face exercițiile cu ajutorul ganterelor de două kilograme.
"Asta se întâmplă doar când sunt pe fugă; altfel, prefer sala." Și merge de cel puțin două ori pe săptămână când are programul plin și de cel mult patru ori în perioadele mai puțin aglomerate. Îi plac la nebunie orele de cycling – "m-a invitat o prietenă, m-am dus de curiozitate și m-am îndrăgostit" –, iar în restul timpului preferă să se antreneze singură.

După-amiaza e momentul cel mai bun al zilei. "Pentru un artist e imposibil să ajungă la sală dimineață. Noi avem program haotic, ne culcăm uneori și la cinci dimineața." De regulă, începe cu 20 de minute de alergare combinată cu mers pe bandă, după care lucrează picioarele – multe fandări și genuflexiuni – apoi trece la abdomene, brațe și piept. "Am un program al meu, iar în funcție de cât de obosită sunt, lucrez câte două sau trei serii." Dacă lucrează cu greutăți, le alege pe cele mici, pentru că vrea să-și întrețină musculatura, nu să și-o crească. Uneori, face jogging în parc seara.

Îmbină alimentația cu sportul

Maria e ovo-lacto-vegetariană de opt ani. Renunțarea la carne a avut loc treptat și a venit foarte natural. "Nu sunt genul care numără caloriile, chiar sunt destul de pofticioasă, dar prefer să fac mai mult sport și să mănânc cât îmi place."

Își ia porția de proteine din ciuperci, migdale, somon sau fructe de mare. "Sunt fan creveți", spune ea. "La un moment dat, mă gândeam să mă las și de pește, dar nu vreau să fac nimic forțat. În general, n-am făcut nimic forțat în viață."

În zilele bune, când reușește să aibă trei mese pe zi, micul dejun constă în somon afumat cu pesto, iaurt cu cereale sau tot felul de fresh-uri și smoothie-uri. La prânz, preferă supele cremă, – de broccoli, în mod special – sau ciorbele de legume. Seara mănâncă ceva light: roșii cu brânză de capră, de exemplu. "Când am timp, gătesc pentru prietenii mei după o rețetă specială: paste de orez cu creveți, suc de portocale, ghimbir, usturoi, curry și ulei de măsline", povestește Maria.
Nu are nevoie de nimic special ca să se ridice de pe canapea. "I enjoy doing it!", recunoaște, iar dacă nu face mișcare timp de o săptămână, se simte "anchilozată. Nu mi-e bine, mă dor oasele".
Relația Mariei cu sportul a început din copilărie, dar a fost construită pas cu pas de-a lungul timpului. A realizat că fără el nu se simte bine, nu are la fel de multă energie și tonus. Inclusiv în concerte, sportul îi este partener de nădejde: "Să dansezi două-trei ore pe scenă pe tocuri de 10 centimetri nu-i ușor", spune artista. Tocmai de aceea are de gând să mențină această relație mult timp de acum înainte.

Antrenează-te cu Maria Radu

Pentru ședința foto i-am propus Mariei un altfel e antrenament. Cristian Sandu este antrenor personal la World Class și instructor avizat în cadrul celei mai prestigioase școli de instructori de aerobic din lume, Les Mills, i-a pregătit un circuit de exerciții care i-au pus Mariei la încercare atât rezistența, cât și forța.

Urmează și tu antrenamentul din galeria foto și te vei bucura de rezultate excelente. Efectuează-l în circuit, cu 50 de secunde de lucru și 10 pauză. Reia circuit de 2-3 ori, în funcție de condiția ta fizică.

 

Foto: Greenmind
Makeup: Dana Petrina
Coafură: Fason by Cristina Grama
Top, pantaloni scurți și pantofi sport din garderoba personală a artistei.
Ședința foto a avut loc în World Class Downtown.