Păstrează-ți manichiura impecabilă, chiar și după antrenamentele intense la sală. Avem 7 trucuri care îți vor fi de folos.

Curăţă

1. Curăță

Orice urmă de sebum care există pe unghie trebuie îndepărtată, pentru că acesta împiedică aderența lacului. Folosește un dizolvant de unghii cu acetonă, pentru demachieri rapide ale culorii, sau fără acetonă, dacă ai unghii friabile, sensibile sau nu suporți mirosul acestei substanțe. Le găsești pe melkior.ro , 85 lei fiecare. 

 

 

Kettle Bell

2. Menține lungimea potrivită

Oricât de mult ții la lungimea unghiilor, riscul unei accidentări în timpul antrenamentelor e ridicat – cu cât sunt mai lungi, cu atât se pot rupe mai repede. Păstrează manichiura de o lungime scurtă sau medie, cu unghiile tăiate în funcție de forma ovală naturală. Povestea formelor pătrățoase, care fac unghia mai rezistentă decât cele rotunjite, este un mit. 

 

Numără până la 3

3. Numără până la 3

Secretul unei manichiuri reușite constă în 3 produse – dacă lacul de unghii colorează unghia, baza pe care o aplici înaintea lui și top coat-ul sunt vitale pentru menținerea acesteia. După degresarea unghiei, aplică o bază precum Colorstay de la Revlon, 36 lei. Pune apoi culoarea preferată și continuă cu un lac ce oferă luciu, strălucire și protecție – Gloss It Up, de la Keune, 50 lei, sau Express Drying Oil, de la Sephora, 39 lei, care usucă lacul în mai puțin de un minut de la aplicare.

 

îngrijeşte zilnic cuticulele

4. Îngrijește zilnic cuticulele

Dacă pentru ten sau corp folosești creme hidratante, amintește-ți că și pentru cuticule ai nevoie de un ritual similar. Masează zona cu un produs special în fiecare seară. Folosește Cuticle Oil de la Deborah Lippmann, cu jojoba și uleiuri de nucă de cocos. Costa 120 lei și îl găsești la Madison Perfumery. 

 

 

Profită de tehnologie

5. Profită de tehnologie

O inovație în domeniu (nu este nici gel, nici manichiură semi-permanentă), Vinylux de la CND, este un duo de produse (lacul și top coat-ul, fiecare 48 lei) care oferă calitățile unei manichiuri semipermanente, fără să necesite folosirea unei lămpi. Rezultatul durează până la 7 zile, datorită unei formule patentate a produselor.

 

Alege un Buffer

6. Alege un Buffer

Pilele numite Buffer, cu mai multe suprafețe de curățare sau de redare a luciului natural al unghiei, sunt cele la care poți apela, dacă nu vrei să pierzi prea mult timp cu manichiura. Buffer-ul de la Melkior, 14 lei, are două fețe negre pentru pilire, una gri închis pentru lustruire și una albă pentru netezire. Rezultatul este obținerea unui luciu natural al unghiei. 

 

 

Optează pentru culori tari

7. Optează pentru culori tari

Încearcă cele mai îndrăznețe culori – pe unghia scurtă sau medie vor arăta foarte bine. În plus, îți vor înveseli ținuta. Nuanța Cute Little Vixen OPI, 53 lei, este ideală pentru sezonul rece.