Doi români au creat o aplicație care îți spune în fiecare zi ce trebuie să mănânci și ce fel de exerciții fizice trebuie să faci, ca să ajungi în cea mai bună formă fizică și psihică a ta.

"Pentru a vedea efectele unei schimbări în alimentație și ritm al exercițiilor fizice, corpul nostru are nevoie, în medie, de două săptămâni ca să se adapteze." De la această idee a pornit proiectul Lifemode, o aplicație pusă pe roate de doi timișoreni stabiliți la Viena, Mihai Suta și Iulia Mugescu.

După ce o descarci, aplicația îți construiește mai întâi de toate un profil bazat pe efortul fizic depus, consumul de alcool și tutun, nivelul de stres, greutate, înălțime etc. Însă nu te aștepta la încă o aplicație care te face să slăbești sau să-ți definești mușchii. Scopul Lifemode e să te ajute să-ți schimbi stilul de viață, mai ales dacă încerci demult și nu reușești.

Alege cum vrei să te simți și urmează pașii

După ce ți-ai creat profilul, Lifemode îți recomandă trei stiluri de viață, dintr-o listă de 28, care ți s-ar potrivi cel mai bine. Dar nu e musai să ții cont de recomandări. Aplicația te lasă să alegi din toată lista, de la stiluri de viață care-ți oferă energie de-a lungul zilei până la unele care îți îmbunătățesc memoria sau imunitatea. Însă nu poți opta pentru mai mult de trei stiluri din listă. După ce ți-ai bifat opțiunile, aplicația îți recomandă (într-un mod extrem de simplu și ușor de urmat) nutrimentele din mâncare pe care trebuie să te axezi și tipurile de activități fizice pe care trebuie să le faci.

De exemplu, pentru a-ți spori imunitatea, Lifemode îți recomandă să consumi alimente bogate în vitamina D3: un file de hering, o cană și jumătate de lapte sau o cană și jumătate de iaurt. Cât despre activitatea fizică, tot pentru imunitate, 20 de minute pe bicicletă de trei ori pe săptămână sunt numai bune. Fiecare pas pe care trebuie să-l faci este explicat în detaliu, așa că nu prea există riscul să ratezi ceva.

Comunică cu aplicația

Când te întreabă dacă vrei să-ți trimită notificări push, spune-i că vrei! Pentru că ai să vrei. Altfel vei uita de ea. Iar Lifemode are nevoie de interacțiune. Te va întreba în fiecare zi cum te simți și va vrea să știe ce ai mâncat. Altfel spus, te va monitoriza pentru ca tu să-ți urmărești evoluția.

Și, foarte important, pe parcurs ești liber să-ți alegi alt stil de viață, dacă vrei să experimentezi.

Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS și este gratuită.