Ți-am pregătit 5 sfaturi simple care te vor ajuta să transformi camera fierbinte în cel mai bun prieten pentru corpul tău.

1. Exfoliază la început

Konjac Sponge

Înainte să intri în saună, folosește un exfoliant pentru ten și unul pentru corp sau un burete special pentru exfoliere. Cu cât îndepărtezi mai bine celulele moarte, cu atât lași mai mult loc porilor să se deschidă și ajuți pielea să scape de punctele negre. Noi îți recomandăm buretele exfoliant Konjac Sponge, longeviv.ro, 59 lei, cu argilă franțuzească.

 

 

 

 

2. Alege o formulă delicată pentru duș

Nivea Creme Care Shower Cream

Ai nevoie de 15 minute de saună pentru ca porii să se deschidă, dar nu depăși acest termen; altfel tenul se va deshidrata excesiv. După saună, la duș, răsfață-ți pielea cu un gel de duș emolient, precum Nivea Creme Care Shower Cream, 11 lei.

 

 

 

 

 

 

3. Hidratează pielea

Untul cu ulei de argan de la The Body Shop

O cremă hrănitoare este esențială pentru a păstra pielea în stare perfectă. Ai nevoie să restaurezi echilibrul apei în celule și să păstrezi nivelul de hidratare. Noi îți recomandăm pentru corp untul cu ulei de argan de la The Body Shop, 63 lei.

 

 

 

 

 

 

4. Protejează părul

Penetrait

Părul se deshidratează ușor dacă, atunci când stai în saună, nu porți pe cap un prosop. Dar te poți folosi de temperatura ridicată pentru a maximiza efectele balsamului de păr. În caz că ai părul foarte uscat, aplică produsul preferat pe lungimi și vârfuri și lasă-l să-și facă efectul. Folosește Penetrait, de la Sebastian, 121 lei.

 

 

 

 

5. Limitează timpul

Limitează timpul

Temperaturile înalte duc la vasodilatație și pot fi un factor declanșator pentru apariția petelor roșiatice și a capilarelor sparte. Limitează numărul de minute petrecute în saună, dacă suferi de rozacee sau ai pielea foarte sensibilă.