În acest sezon, dictonul principal în machiaj este Less is more. Profită de el și pune-ți trăsăturile în evidență mai simplu ca niciodată.

Poate pare greu de crezut, dar era femeilor de tip Barbie e la apus. Pe podiumurile show-urilor de modă defilează modele din toate colțurile lumii, a căror frumusețe poate fi, de multe ori, considerată atipică. Pistrui, trăsături neobișnuite și chiar unele afecțiuni ale pielii nu stau împotriva faimei, ci, dimpotrivă, o sporesc: "celebrați diversitatea", spun marii artiști din spatele podiumurilor. Să nu uităm de moda selfie-urilor de tip "no makeup", promovată intens de marii formatori de opinie. Aflată deja de câțiva ani pe buzele make-up artiștilor, această direcție a fost majoră în prezentările sezonului de primăvară-vară. Vorbim despre machiajul aproape inexistent, dar cu efecte majore. Ca să poți obține un efect spectaculos, ai nevoie de câteva trucuri simple pe care, dacă le pui în aplicare, îți scoți în evidență frumusețea naturală.

O bază solidă
Există make-up artiști care consideră că simpla hidratare și îngrijire adecvată a pielii poate înlocui fondul de ten. De altfel, în culisele multor show-uri din acest sezon, acest pas a fost omis, fiind folosite doar corectorul sau anticearcănul, pentru estomparea unor eventuale imperfecțiuni. Iată de ce, a arăta impecabil înseamnă a investi în creme potrivite, care lasă pielea catifelată. Pentru a te trezi cu fața reîntinerită, folosește noaptea o cremă cu retinol, care exfoliază pielea și regenerează. Nu subestima nici efectul unui primer – este un produs pe bază de microsfere de polimeri cu pudră de diamant, ce reflectă lumina naturală și estompează micile imperfecțiuni ale pielii. Dacă nu ai probleme majore cu tenul, este unealta perfectă pentru uniformizare și crește rezistența produselor de machiaj aplicate peste el.

Noua acoperire a feței
E drept, nu oricine poate aborda tendința „no makeup“. Diversele probleme de uniformizare a pielii, eventuale semne de oboseală, capilarele sparte sau nuanța ternă pot fi prea accentuate și vei simți nevoia de a utiliza fond de ten. Alege-l în funcție de nevoile pielii tale. Un ten curat poate fi acoperit doar cu un strat fin de BB Cream, un produs multi tasking care combină beneficiile unei creme hidratante cu ale unui fond de ten cu acoperire mică spre medie.

8 ore de somn...
... reprezintă o rețetă ideală pentru a scăpa, de obicei, de semnele de oboseală. Dar cum nu apuci să dormi atât sau ai cearcănele accentuate din alte motive (genetice, cauzate de o afecțiune etc), ai nevoie de câteva ustensile perfecte pentru estomparea lor. Alege întotdeauna anticearcănul cu 1-2 nuanțe mai deschis decât fondul de ten.

Ultimele detalii
Obține un efect luminos cu ajutorul unor produse speciale. Aplică pudră iluminatoare în câteva zone cheie (pomeți, sub sprâncene, puntea nasului, arcul de deasupra buzei superioare), pentru a reda prospețime, luminozitate sau pentru a simula efectul razelor solare asupra pielii.
Nu uita să încerci mai multe metode de aplicare a produselor, până o găsești pe cea mai potrivită ție. Pentru produsele cremoase folosește buricele degetelor sau pensule din fire sintetice.