Trasee aventuroase, vânători de comori, lupte de paintball și o casă într-un bunker – sunt propunerile noastre pentru zilele tale libere. Pune pe listă aceste 5 parcuri de aventuri din România.

Arsenal Park, Orăştie

Arsenal Park

Fosta baza militară şi fabrică de muniţie din Orăştie a fost transformată în 2009 în singurul complex turistic cu tematică militară din România și din această parte a Europei. Aleile sunt străjuite de tunuri, lansatoare, camioane şi avioane, camerele sunt parcă desprinse din filme (te poți caza și în TAB-uri sau în bunkere special amenajate), iar oferta include vânători de comori, tir cu arcul, călătorii pe tancuri cu şenile, trasee de enduro, trasee de bicicletă și chiar pachete de tir cu armă de foc.
arsenalpark.ro 

 

Escalada Park, Gura Humorului

Escalada Park

Șase trasee cu grade de dificultate diferite și peste 60 de elemente de căţărare – toate într-un peisaj idilic: Escalada Park. Locul, care se află la nici cinci minute de centrul Gurii Humorului, de mers cu mașina, merită din plin o vizită. Vestea bună este că piticii de peste patru ani vor avea și ei parte de un strop de aventură pe traseele special amenajate pentru copii, iar tu poți să încerci și noile piste de minigolf din cadrul complexului.
parc-aventuri.ro 

 

Resort Fundata, Cheile Gradiştei

Resort Fundata

Deschis în septembrie 2012, Resort Fundata e locul perfect pentru cei dornici de aventură: jocuri de alpinism amplasate la înălțime, în copaci, trei trasee cu grade de dificultate diferite pentru adulți (toate cu tiroliene) și unul pentru copii, plus terenuri de tenis, fotbal și streetball, tururi off road, echitație, panouri de cățărare și un centru SPA pentru relaxare.
cheilegradistei.ro

 

Parc Aventură Balu, Harghita Băi

Parc Aventură Balu

Înconjurat de crestele Carpaţilor, la marginea staţiunii Harghita-Băi, parcul de aventuri Balu a fost construit pe o suprafaţă de 1,5 hectare, cu nu mai puțin de 150 de platforme montate pe copaci, 135 elemente de joc şi 11 trasee cu grade diferite de dificultate împărţite pe culori. Punctul forte al complexului? Tiroliana, cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrală, cu o lungime de 985 de metri.
balupark.com 

 

Parc Aventura Brașov

Parc Aventura Brașov

14 trasee de dificultate progresivă, unul negru cu o înălțime de nu mai puțin de 20 de metri și un traseu de tiroliană peste lac (da, vei trece peste lac în suspensie): iată cu ce te tentează cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Dacă te încumeți să le încerci pe toate, dă o fugă la Brașov și ia-ți cu tine și prietenii: va fi o zi pe cinste!
parc-aventura.ro