Ce ai zice de o vizionare alături de George Clooney, Cate Blanchett sau Matt Damon?

Ei sunt doar o parte dintre actorii aşteptaţi la primul mare festival de cinema al anului: Berlinala 2014. Îți spunem cu cine mai ai şanse să te întâlneşti pe străzile Berlinului şi pentru ce filme merită să dai o fugă la această a 64-a ediţie.

 

The Grand Budapest Hotel, în deschiderea festivalului

The Grand Hotel Budapest

Pelicula The Grand Budapest Hotel, regizată de Wes Anderson (responsabil pentru fermecătoarele Moonrise Kingdom și The Darjeeling Limited) va deschide această ediție a Berlinalei. O ocazie bună să dai nas în nas pe străzile Berlinului cu Ralph Fiennes, Jude Law, Edward Norton, Bill Murray sau Owen Wilson, actorii care alcătuiesc distribuția filmului.

 

The Monuments Men, în competiție

The Monuments Men

Tot în premieră internațională va fi proiectat la Berlin și filmul regizat de George Clooney, The Monuments Men, o peliculădespre un grup de directori, curatori, istorici de artă și oameni de cultură ce şi-au riscat vieţile cutreierând Europa pentru a preveni distrugerea a mii de opere de artă în anii de dictatură ai lui Hitler. George Clooney, Cate Blanchett, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray și Jean Dujardin sunt așteptați la Berlin pentru promovarea peliculei, așa că fii cu ochii în patru.

 

Două pelicule-eveniment: The Cabinet of Dr. Caligari și Nymphomaniac

Nymphomaniac

La capitolul pelicule-eveniment legendarul film The Cabinet of Dr. Caligari din 1920 va fi proiectat într-o versiune restaurată într-o seară specială la Filarmonica din Berlin. Plus: avem o veste excelentă și pentru fanii lui Lars von Trier: versiunea integrală a filmului Nymphomaniac: Volume I, cu Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell și Uma Thurman va fi și ea proiectată la Berlin.

 

Berlinala are loc între 6 și 16 februarie 2014, iar biletele și programul vor fi afișate în curând pe www.berlinale.de/en.