Avem cinci sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești relația cu fiul tău.

1. Dezvoltă hobby-uri comune

Psihologii sunt de părere că băieţii tind să îşi imite taţii, fiind prima figură pe care o asociază cu noțiunea de "masculinitate". Fii atent la activităţile care îi plac mai mult micuţului tău, fie că este vorba de plimbări în parc, sporturi de echipă sau individuale, care să îi dezvolte perseverenţa şi spiritul de competiţie. Călin Crişan, DJ şi tată cu normă întreagă spune: "Activităţile care îmi întăresc relația cu David, fiul meu de cinci ani, sunt cele sportive şi de explorare – de la jocuri cu mingea în parc până la urmărirea unui gândac prin pădure".

2. Fii interesat de activitățile lui

Taţii de succes ştiu că pentru a câştiga dragostea fiilor lor trebuie să îşi facă timp să le fie aproape. Chiar dacă ai o carieră solicitantă, băiatul tău nu va fi la fel de recunoscător când îi iei o jucărie nouă pe care o folosește singur, faţă de momentele în care te ştie aproape. "Încă din perioada când nici nu stătea în funduleț, îi construiam fiului meu mașinuțe, avioane, bărci din Lego. Acum, la doi ani, mă strigă mereu când vrea să se joace cu Lego. Este deja una dintre activitățile noastre frecvente", spune Gabriel Vasilescu, COO World Class.

3. Concentrează-te pe lucrurile pozitive

În comunicara cu fiul tău este important să păstrezi un ton pozitiv, indiferent de problemele pe care le-ai avut peste zi. Energia pe care i-o transmiţi tu îl va ajuta să crească având încredere în sine.

4. Arată-i iubirea

Deşi majoritatea bărbaţilor nu îşi manifestă vizibil afecţiunea, nu lăsa stereotipurile să îţi pună piedici în relaţia cu băiatul tău. Fie că îi pregătești mese, îl pupi de „Noapte bună“ sau îi citești poveşti, orice gest va conta pentru el. "Noi avem o regulă în casă, de la care nu ne abatem în nicio seară: mama îi face băița și tata lăpticul. Invers nu se poate. Chiar nu acceptă", spune Gabriel Vasilescu.

5. Comunică eficient

Bărbaţii nu au cel mai bun renume atunci când vine vorba de a asculta şi de a transmite mesajul corect. Însă acum este vorba de cea mai importantă relaţie a ta, una total diferită de oricare alta de până acum, aceea cu fiul tău. Încearcă să fii prima lui alegere atunci când are ceva de spus, pentru că tu eşti cel care îl ascultă şi îl îndrumă. Însă nu face greşeala de a-i rezolva tu problemele, înainte ca el măcar să încerce. Mai important este să îl ajuţi să găsească soluţiile potrivite.