Reguli de care trebuie să ţii cont atunci când mergi la sală.

Principalele locuri de contaminare cu microbi sunt clanțele și mânerele ușilor și dulapurilor, urmate de aparatele de fitness, biroul de la recepții, dar și dozatoarele de apă sau gențile. La această concluzie au ajuns cercetătorii Universității din Arizona în urma unui studiu recent. Surprinzător, vasele de toaletă s-au aflat la coada clasamentului, fiind mai curate decât multe dintre locurile enumerate mai sus. Motivul? În timp ce avem grijă de spații recunoscute ca fiind cu risc ridicat de contaminare, uităm să curățăm și să dezinfectăm altele care, la prima vedere, par inofensive.

De câte ori ai șters aparatul, mingea sau ganterele folosite? Ori salteaua de la abdomene? Probabil mult mai rar decât le-ai curățat la începutul antrenamentului. Știm că uneori, când lucrezi în circuite, nu ai timp de asta, dar odată încheiat programul, ia-ți două minute să lași lucrurile în urma ta, așa cum ți-ai dori să le găsești: curate și la locul lor.

Soluţii la îndemână

Am vrut să facem un experiment și să testăm pe proprie piele cum ar fi să ne antrenăm într-o sală mult mai curată. În cluburile World Class am găsit un nou produs, pus la dispoziție pentru toți membrii. Igienol Dezinfectant este un dezinfectant, pe care îl poţi folosi gratuit pentru a curăța și dezinfecta aparatele înainte și după utilizare. Îl găsești prin săli, pe lângă aparatele de fitness sau suporturile pentru șervețele.

Produsul nu atacă suprafețele sau obiectele pe care este aplicat, deoarece nu conține clor, așa că va curăța și dezinfecta fără probleme aparate de sport, gantere, saltele ori mingi. Iar dacă îți place rezultatul, acasă îl poți încerca pe lemn, clanțe, robinete ori capacul vasului de toaletă.

Tot în săli am testat și gelul antibacterian Igienol – foarte practic, deoarece nu necesită apă pentru utilizare. Câțiva stropi din gel asigură protecția împotriva bacteriilor, pe care le „obții“ doar atingând pentru câteva secunde diverse suprafețe sau obiecte. Bogat în substanțe emoliente, gelul nu doar curăţă, ci şi hidratează pielea.

În vestiare am descoperit și săpunurile antibacteriene Igienol. Le vei găsi pe fiecare chiuvetă și îți garantăm că le poți folosi cu încredere – sunt îmbogățite cu substanțe care hrănesc pielea.

Sperăm ca de acum încolo să te antrenezi și tu într-o sală mai curată!