Ca să îţi prepari o mâncare delicioasă, ai nevoie de instrumente pe măsură. Noi le-am selectat pe cele mai eficiente.

Alege cuţitul potrivit

Dacă vrei să cumperi un cuţit de bucătar, ideal ar fi să mergi într-un magazin şi să îl probezi "la mână". Pe lângă lamă şi mâner, a căror calitate este necesară, cuţitul trebuie să poată fi mânuit confortabil. Mergi să le încerci pe acestea:

Wüsthof Classic

1. Wüsthof Classic

Expresia "calitate germană" este foarte posibil să fi fost inventată pentru acest cuţit. Fabricat din oţel Solingen, cu lamă turnată de 20 de centimetri care rezistă coroziunii, acest cuţit este o alegere perfectă dacă vrei un cuţit simplu şi uşor de mânuit. Printre bucătarii celebri care folosesc cuţite marca Wüsthof se număra Gordon Ramsay, Jamie Oliver sau Martha Stewart. Preţ: de la 450 de lei; poate fi găsit la Sarra Blu sau online de pe Amazon.

 

Cuţitul bucătarului 20 cm Zwilling Pro

2. Cuţitul bucătarului 20 cm Zwilling Pro

Cei de la Henckels au în gama Zwilling o variantă a cuţitului clasic, iubită de mulţi bucătari profesionişti. Creat cu gândul la o ergonomie sporită, atât în ceea ce priveşte lama, cât şi mânerul, Zwilling Pro ar putea fi alegerea ideală pentru orice bucătar, începător sau experimentat. Preţ: de la 410 lei; poate fi găsit la Kitchen Shop sau online aici.

 

Menţine-l în forma perfectă

Gordon Ramsay, un bucătar care a primit de-a lungul carierei 15 stele Michelin, spune că cel mai important lucru în bucătărie este un cuţit ascuţit. Iată ce variante ai:

Ascuţitor electric Andrew James

1. Ascuţitor electric Andrew James

Folosind un proces de ascuţire în două etape, aparatul întâi polizează, apoi defineşte muchia pentru a asigura o ascuţire fără denivelări la nivelul lamei. Preţ: de la 85 de lei, pe Amazon.

 

 

 

Dispozitiv pentru ascuţire Zwilling

2. Dispozitiv pentru ascuţire Zwilling

Creat dintr-un material sintetic special, care asigură aderenţă sporită, dispozitivul de la Zwilling este prevăzut cu patru elemente abrazive care să ascută şi să şlefuiască lama cuţitului. Preţ: 55 de lei, la Kitchen Shop sau online aici.

 

 

Masat Zwilling

3. Masat Zwilling

Un mâner cu protecţie pentru mână şi un corp confecţionat din oţel inoxidabil pentru ascuţirea cuţitelor este tot ce ai nevoie pentru a menţine lamele tăioase. Preţ: 175 de lei, la Kitchen Shop sau online aici.

 

 

 

Foto: amazon.com, zwilling.com