Malvina Cservenschi a transformat un fir roșu, pe de o parte, într-o bijuterie care stârnește vise și, pe de alta, într-o afacere în continuă expansiune. Am aflat de la ea cum face toate astea cu grație și pace interioară.

Care este firul roșu al poveștii Malvensky? De unde a pornit și unde își dorește să ajungă?
A început cu dorința mea de a oferi recunoștință și bucurie pentru ceea ce am primit de la viață. Firul roșu a devenit protagonistul oficial al poveștii în momentul în care l-am găsit la o etichetă și i-am atașat un pandant primit de la mama. Am simțit imediat că energia, bunătatea și iubirea ei sunt în acest mod alături de mine în fiecare clipă. A continuat apoi să mă surprindă când mi-a venit ideea de a atașa alte pandante pe care le-am oferit în dar unor persoane dragi, iar reacțiile au fost nemaipomenite. În momentul în care am scris pe un carton mesajul din spatele șnurului "Make a wish and let it happen!" s-a conturat numele brandului Malvensky și atunci povestea a devenit realitate, iar șnurul roșu a început să îndeplinească dorințe.

Care este bijuteria de care te simți cea mai mândră?
Colecția premium Infinity vine să surprindă și să bucure lumea în care s-a născut așa cum o face un copil genial, simplu și complex, puternic și pasional. Este o colecție despre fragilitate, dar și despre puterea unui sentiment care definește însăși esența condiției noastre umane.

Există și o linie pentru bărbați, folosești materiale unisex care transcend vârstele, așa că trebuie să te întreb: cine poartă bijuteriile Malvensky?
Malvensky este un brand democratic – se adresează tuturor celor care au nevoie de o bijuterie în care să-și investească energia personală.

Colecțiile pentru femei – Malvensky HER – au ca sursă de inspirație femeia Malvensky. Puternică, dar sensibilă, femeia Malvensky descoperă lucruri noi despre sine și oamenii din jur. Este deschisă, prietenoasă, sinceră și se bucură să îi facă pe oameni să zâmbească, oferindu-le cadouri simple, dar pline de semnificație. Este deșteaptă și sigură pe alegerile ei.

Colecțiile pentru copii – Malvensky Baby – pornesc de la amprenta energetică a sentimentelor materne. Dragostea unei mame este unică, protecția, afecțiunea și îngrijirea de care este capabilă sunt incredibile. Prima bijuterie a fiecărui bebeluș ar trebui să comprime toate aceste emoții.
Malvensky prețuiește cel mai mult iubirea, de aceea bijuteriile pentru bărbați – Malvensky Him – au devenit accesorii iconice nu doar pentru ea, ci și pentru bărbatul din viața ei.

Ce vrei să simtă cea care primește un dar de la Malvensky?
Să privească adânc în sufletul ei, să afle ce o face fericită și împlinită și să-și pună o dorință importantă. Bijuteria îi va aduce aminte de ceea ce își dorește și, mai mult decât atât, îi va atrage atenția asupra celor mai adânci sentimente ale ei.

Cum arată 24 de ore din viața unui antreprenor?
Ziua mea începe la 7 dimineața, cu o clepsidră pe noptieră care se scurge în 30 minute, timpul pe care îl am să ies din casă cu cafeaua în mână după ce l-am hrănit pe Soho și l-am îmbrățișat pe Dorian. Pare puțin, dar îmi oferă exact energia și motivația de a face din fiecare zi una împlinită, eficientă, motivantă și fericită.

Dacă nu am un drum la fabrică sau alte întâlniri programate, filmări sau interviuri, vizite la magazinele partenere, atunci îmi petrec ziua la showroom cu programul tipic: organizare, vânzări, întâlniri cu echipa, clienți.

Cine te inspiră?
Minuțiozitatea și talentul manufacturierilor care se regăsesc în fiecare bijuterie din Victoria and Albert Museum din Londra, oamenii obișnuiți, dar integri de la care am ce să învăț, colaboratorii mei.

Care sunt locurile tale preferate din București?
Calea Victoriei, restaurantele mici și ascunse, muzeul MNAR, muzeul de Istorie, Casa Poporului, cofetăriile clasice, buticurile rămase autentice și neatinse din Centrul Vechi, cartierul de căsuțe din Dorobanți. Bucureștiul este orașul meu de suflet. Un loc special este Baccio, un fel de al doilea birou pentru mine. Îmi place să lucrez chiar și atunci când mă relaxez.

Unde îți încarci bateriile?
Acasă, în dormitor. Acolo găsesc liniștea și energia de care am nevoie. Acasă, la Londra, cu Dorian și familia, unde primesc iubire și energie. În biroul business coach-ului Dana Maria Andrei care mă ajută să mă descopăr, să fac ordine, să mă organizez. În călătoriile cu Rhea Costa și Malvensky în jurul lumii, alături de prietena și partenera mea Andreea.

Ce te face să mergi întotdeauna mai departe?
Când mă lovesc de situații neașteptate, necunoscute, neprietenoase, apelez la o strategie simplă, dar sănătoasă: inspir-expir. Apoi analizez, acționez, inspir-expir, conștientizez, analizez, decid și acționez. Încerc să transform orice problemă într-o oportunitate. Dacă mă întâlnesc cu teamă, mă lupt cu ea, îi caut rădăcina și o tai de acolo.

Unde pot fi găsite creațiile tale?
La showroom-ul din Dr Burghelea 14 , la magazinul partener Diamond Boutique, Victoria Gallery, pe malvensky.com.