Fie că vrei să te regăsești, să cunoști oameni noi sau doar să experimentezi, concediul de unul singur se poate transforma într-o amintire senzațională. Trebuie doar să alegi destinațiile potrivite.

Croaziere pentru party animals

Numeroase companii s-au adaptat cerințelor pieței și oferă programe speciale pentru cei care aleg să călătorească singuri. Astfel, pe un fun ship vei avea parte de petreceri până dimineața, de restaurante din care să alegi, de zone de socializare și clase pentru diferite tipuri de activități sportive, cursuri culinare și de mixologie. În plus, în funcție de traseul pe care îl are nava, poți alege diferite pachete de uscat pentru porturile în care ancorează. Important este că majoritatea pachetelor includ toate cheltuielile, inclusiv cele de uscat, deci nu va trebui să îți faci griji pentru nimic. Iar dacă te gândești la itinerariu, opțiunile sunt variate: Carnival Cruises și Royal Caribbean International îți oferă trasee pe riviera mexicană, în Caraibe sau Bahamas, iar Norwegian Cruise Line te poartă în Mediterană sau în zona nordică a Europei și nu numai.

Hoteluri unde îți poți cunoaște perechea

Nu sunt puține nici hotelurile care își oferă serviciile doar celor care călătoresc singuri, dar care vor să aibă parte de o experiență completă. Hotelul The BodyHoliday de pe insula Sf. Lucia dedică luna septembrie călătorilor fără partener, oferindu-le posibilitatea să cunoască pe cineva în timpul cinelor de grup, plimbărilor cu vaporul la apus de soare sau concursurilor sportive. Dar dacă ai nevoie de ceva mai aproape de casă, în Grecia și Turcia vei găsi, de asemenea, astfel de hoteluri. Mistral, din Creta, are o experiență pe peste 20 de ani în serviciile doar pentru călători independenți și îți va oferi o experiență tipică, cu mâncare preparată folosind ingrediente organice și cu excursii în zonele mai puțin turistice, pentru a cunoaște localnici. Iar în Turcia, hotelul Era din zona Olu Deniz are toată vara rezervată pentru solo travelers.

Resorturi unde îți poți face prieteni

Una dintre cele mai pline de viață destinații din Europa – Andaluzia, Spania – ascunde un resort unde te poți bucura de un stil de viață sănător, cu mâncare vegetariană, ore de yoga, pilates, dans, creative writing și alte cursuri de autocunoaștere, toate special create pentru cei care călătoresc singuri. În liniștea munților Sierra Nevada, ferma recondiționată Cortijo Romero oferă posibilitatea ca doi călători singuri să stea în aceeași cameră, fiindu-le astfel mai ușor să se imprietenească înainte de toate activitățile la care au acces. Însă, cel mai important este că vei avea parte de puține restricții, fiind un loc retras și discret, care își încurajează clienții să renunțe pentru câteva zile la orice status social și să privească viața cu alți ochi.