Dacă Valentine's Day este un motiv suficient de bun pentru o mini-vacanță, atunci e cazul să cauți bilete de avion. Mai jos găsești destinațiile noastre preferate.

Istanbul

Istanbul

Deși nu are un renume pentru asta, Istanbulul este un oraș romantic. Desigur, dacă știi ce să faci și unde să mergi.

Admirați apusul din Turnul Galata, bucurați-vă ochii și simțurile în ceainăria Pierre Loti, puneți-vă imaginația la lucru în Palatul Dolmabahce într-o zi. Într-alta, înainte de o surpriză romantică, îndreptați-vă pașii către Palatul Topkapi. Acolo veți putea vedea sabia lui Ștefan cel Mare, expusă într-una din numeroasele vitrine. Un must-see este și Moscheea Albastră. Se spune că și zona înconjurătoare este cel puțin la fel de frumoasă. Pentru un gust autentic turcesc, vizitați piața de pește de lângă podul Galata – vă veți delecta cu cel mai delicios fish kebab pe care l-ați mâncat vreodată, din pește proaspăt, prăjit pe loc.

Unde merită să stați: Alegeți un hotel situat în centrul orașului. Pentru plimbări romantice în orice moment al zilei și panorama superbă a Bosforului, CVK Hotels & Resorts Park este o alegere bună. Construit recent, hotelul se află la doar 150 de metri de Piața Taksim și cinci minute de mers pe jos de Palatul Dolmabahce. În plus, își răsfață oaspeții cu o ambianță luxoasă și rafinată, dar și cu SPA din care nu lipsesc piscina, sauna, baia turcească.

Preț transport cu avionul: 136 euro/persoană (compania Tarom, cu plecare în data de 13 februarie și întoarcere pe 16 februarie)

 

Londra

Londra

Este, fără doar și poate un oraș al luminii. Un loc cosmopolit, plin de viață și de colțișoare romantice.

Deși 14 februarie este într-o zi de vineri, rezervați-vă week-endul pentru o plimbare în Notting Hill, căci abia atunci străduțele se animă ca în filmul cu același nume. În seara de joi sau în cea de sâmbătă mergeți la un music hall în celebrele teatre din West End (vă recomandăm cu căldură We Will Rock You). London Eye se numără printre cele mai romantice locuri din lume la care adăugăm Covent Garden – locul în care Sir Paul Mc Cartnery i-a surprins recent pe londonezi cu o apariție muzicală neașteptată. Dacă doriți să faceți o extravaganță, opriți-vă la parterul magazinului Harrod's, pentru un sushi delicios. În Chelsea veți găsi cocheta librărie John Sandoe cu cărţi ieşite din circuitul curent frecventată de celebrități (printre care și Elton John).

Unde merită să stați: The Montcalm, un hotel de cinci stele, este acum la ofertă pe booking.com. Se află în zona centrală, la cinci minute de mers pe jos de Hyde Park și de Oxford Street. Camerele sunt moderne și spațioase, iar o zi de shopping poate fi încheiată relaxant, în SPA-ul care include piscină și saună.

Preț transport cu avionul: 160 euro/persoană (compania WIZZ, cu plecare în data de 13 februarie și întoarcere pe 16 februarie)

 

Roma

Roma

Capitala Italiei și a iubirii se aseamănă cu o femeie care, indiferent de cât de multe ori ai vedea-o, își păstrează misterul și te surprinde cu ceva.

Și câte nu poți face la Roma, într-un week-end prelungit și romantic? Poți împărți un capuccino cu jumătatea ta la una dintre terasele din Piața Navona. Te poți pierde pentru a te regăsi pe aleile din parcul de lângă Villa Borghese. Și, neapărat, îți poți pune o dorință de iubire, aruncând un bănuț în Fontana di Trevi. Cel mai pătimaș sărut trebuie păstrat, desigur, pentru Piazza di Spagna și treptele sale de... îndrăgostiți!

Unde merită să stați: Trăiește o experiență inedită, într-un hotel care, în secolul al XIX lea, era mânăstire. Situat între Via Veneto și frumoasele grădini ale Vilei Borghese, Hotel Splendide Royal combină luxul și eleganța în camere spațioase. Restaurantul cu terasă oferă o priveliște magnifică asupra Romei.

Preț transport cu avionul: 59 euro/persoană (compania Blue Air, cu plecare în data de 13 februarie și întoarcere pe 16 februarie)

 

San Francisco

San Francisco

Pentru americani este ceea ce este Veneția pentru europeni. Un oraș al îndrăgostiților, conceput parcă pentru a fi străbătut pe bicicletă, în tandem.

Dacă iubitul tău este fan Star Wars, atunci surprinde-l cu o vizită la Letterman Digital Arts Centre din elegantul Marina District, pentru a vedea statuia înțeleptului Yoda în mărime naturală. Dacă plănuiești să îi oferi un inel, Palatul Artelor Frumoase, situat în apropiere, este locul potrivit. Începeți-vă ziua la cafeneaua din Union Square, răsfățându-vă cu o prăjitură bună, un frappe sau un suc de portocale și încheiați seara într-unul din puburile și cluburile din zonă. Biscuits & Blues îți oferă zilnic concerte de blues cu cei mai buni muzicieni, în timp ce Harry Denton s Starlight Room, situat la etajul 21 al unui zgârie nori, este locul perfect în care să vă îmbrăcați elegant și să dansați într-o atmosferă tipică de club de noapte american.

Unde merită să stați: Rezervă o cameră la Hotel Monaco San Francisco – A Kimpton Hotel. Situat într-o clădire Beaux Arts, construită în 1910, hotelul se află la două străzi distanță de Union Square și este decorat cu mult bun gust.

Preț transport cu avionul: 743 Euro / persoană (compania Delta Airlines, o escală, cu plecare în data de 10 februarie și întoarcere pe 16 februarie)