Unul dintre neajunsurile cu care ne confruntăm cel mai des în timpul sezonului rece este pielea uscată. De cele mai multe ori, oricât de bun ar fi nivelul de hidratare a corpului tău, pielea are nevoie de o îngrijire special iarna. 

Din fericire, există produse speciale care te ajută să-ți menții pielea sănătoasă și care o protejează de factorii externi. Uleiul de cocos este unul dintre ele – un produs hidratant şi foarte grijuliu cu epiderma noastră, ideal pentru a preveni uscarea și deshidratarea pielii.

Iată 5 dintre cele mai cunoscute beneficii ale sale:

  1. Hidratează, catifelează și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.
  2. Înlătură senzaţia de piele uscată și îi oferă strălucire.
  3. Este un bun exfoliant.
  4. Este blând cu rănile sau bătăturile.
  5. Calmează iritaţiile (uleiul de cocos este indicat de folosit după epilare întrucât are rol antibacterian şi, în plus, datorită aportului mare de acizi graşi, calmează iritaţiile minore).

Dacă nu te-am convins încă, Ioana Simian, medic dermatolog și specialist Avon, îți explică, din perspectiva specialistului, de ce uleiul de cocos este, într-adevăr, un produs care face minuni pentru pielea ta.

• Produsele pe bază de ulei de cocos au un rol protector suplimentar pentru că opresc dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor pe piele și au proprietăți antioxidante.
• Uleiul de cocos poate fi folosit ”din cap până în picioare”. Poate fi aplicat la nivelul buzelor, mai ales pe timp de iarnă. Este un excelent demachiant, capabil să dizolve machiajul rezistent la apa. Este ideal în îngrijirea fisurilor, pielii îngroșate de la nivelul picioarelor. Îmbracă mâinile în “mănuși naturale” protejându-le de contactul cu detergenți și alte substanțe chimice.
• Este un vehicul minunat pentru persoanele care folosesc lama pentru îndepărtarea părului nedorit, deoarece riscul de iritații și de traumatisme la nivelul pielii este minim.

Avon

Noi am încercat noua gamă Avon Care cu ulei de cocos și ne-a cucerit instant cu efectul de piele hidratată, fină, catifelată. Tu ce mai aștepți?

Foto: Avon