Este o cursă de alergare atipică de la start până la finiș. Noi am găsit 7 motive pentru care nu trebuie să o ratezi.  

1. Alergi pentru cei care nu pot
Wings for Life este o cursă care investește fondurile obținute din donații sau de la participanți pentru a găsi o vindecare pentru cei care suferă de o afecțiune la măduva spinării.

2. Este o cursă unică în lume
Cursele au, în general, o linie de start și una de finiș, iar performanța se măsoară în funcție de timpul în care parcurgi distanța. La Wings for Life, linia de finiș nu există. În schimb, o Mașină de Finiș va pleca în urmărirea ta la jumătate de oră după începerea cursei și vei încheia alergarea când ești depășit.

3. Vei fi urmărit de Felix Baumgartner
Da, austriacul care a sărit cu parașuta din stratosferă se va ține după tine la volanul unei Mașini de Finiș. Din fericire, este limitat de regulile cursei să conducă cu viteze între 15 și 35 de km/h. Pentru un om care a căzut în gol cu 1.342,8 km/h va fi cu siguranță o provocare, iar pentru tine provocarea va fi să stai în fața lui cât mai mult timp.

4. Vei lua startul odată cu mii de oameni din toată lumea
Startul în cursa Wings for Life are loc pe 3 mai ora 11 UTC. Asta înseamnă că la ora 14.00, ora Bucureștiului, vei începe alergarea. În același moment, la ora 7.00, lângă cascada Niagara vor pleca în cursă alte câteva sute, dacă nu chiar mii, de participanți. La Melbourne ora startului va fi 21.00, în Lima, Peru, se ia startul în zori de zi, ora 6.00, în timp ce la Santa Clarita, în California se aleargă în toiul nopții, la ora 4.00.

5. Poți participa alături de orice echipă din lume
Odată înscris în cursă, poți alege trei echipe din care să faci parte și să contribui la performanța lor. Îți poți face echipa proprie și să îți inviți toți prietenii din lume să ți se alăture sau te poți înscrie într-o echipă deschisă. Ai putea alerga pentru echipa tânărului campion mondial și olimpic la sărituri cu schiurile, Gregor Schlirenzauer, sau poți opta pentru echipa unui ambasador Wings for Life din România ca Dani Oțil.

6. Vei face parte dintr-un fenomen global
Ca orice cursă de o asemenea anvergură, Wings for Life va fi transmisă în direct. Imagini din timpul cursei vor fi disponibile pe wingsforlifeworldrun.com sau streaming pe RedBull TV. Rețelele de socializare deja sunt asaltate de hashtag-uri ca #worldrun, iar organizatorii au pus la dispoziția celor care vor să popularizeze evenimentul imagini pe care să le descarce și să le folosească drept cover sau poze de profil pe Facebook.

7. Te poți antrena pentru cursă cu o aplicație de telefon
Aplicația Wings for Life este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iPhone și simulează perfect cursa care va avea loc pe 3 mai. Mașina de Finiș virtuală va începe să te urmărească după 30 de minute și îți vei putea face o idee despre cum te vei descurca în cursa oficială. Cu aplicația pentru mobil te vei putea înscrie în Selfie Run, o cursă virtuală pentru cei care nu pot ajunge în locațiile oficiale. 

Cursa oficială Wings for Life are startul pe 3 mai, ora 14.00 (ora României). Înscrierile se pot face online până pe 28 aprilie sau la fața locului cu minimum două ore înainte de startul cursei. Contribuția de participare este de 124 de lei. Toți banii adunați vor fi folosiți pentru cercetări în domeniul medical; singurul obiectiv fiind descoperirea unui tratament viabil pentru cei afectați de leziuni la nivelul măduvei spinării.

Foto: wingsforlifeworldrun.com