Mădălina Petrică a reușit să slăbească, în ultimul an și opt luni, aproape jumătate din greutatea ei. Află cum a reușit, inspiră-te și fă și tu primul pas către un corp mai sănătos.

Mădălina, 25 de ani, a urmat studiile în Marea Britanie, despre care spune că e un loc mai prietenos cu persoanele supraponderale. "În acea perioadă, am reușit să mă mint și să mă conving că frumusețea vine «numai din interior» – concept pe care îl consider valid, dar nu în situația în care eram, pentru că îl foloseam doar ca pe o scuză."

În realitate, recunoaște că la cei 1,60 metri și 112 kilograme nu se simțea confortabil cu trupul ei și, mai mult decât atât, nu suporta să se uite în oglindă. Când ieșea în oraș, ca să evite privirile oamenilor din jur, se așeza la cele mai izolate mese. Nu putea să meargă foarte mult și urca scările cu dificultate. Mânca foarte multe dulciuri la ore nepotrivite, iar cea mai consistentă masă era cina, de obicei foarte bogată în carbohidrați.

Primul pas către schimbare

În toamna lui 2012, după ce s-a întors în țară, și-a făcut abonament la World Class Jolie Ville, iar acolo i-au plăcut atât de mult clasele, stilul de lucru și personalitatea Corneliei Condeescu, antrenor personal și de grup, încât decizia de a intra într-un program de transformare a venit natural.

Din aprilie 2013, Mădălina a început să urmeze un plan individual de antrenamente pe care l-a stabilit împreună cu Cornelia și o dietă, însă nu una în sensul cel mai strict al cuvântului, "ci mai mult un stil de viață sănătos și activ". Fără Cornelia nu ar fi reușit să-și schimbe viața. A sprijinit-o moral și i-a dovedit de foarte multe ori că-și poate depăși limitele.

Momentele grele pot fi depășite

A avut și multe clipe dificile, iar perioadele în care stagna o frustrau foarte mult. Mai mult, Cornelia a plecat din București și Mădălina a trebuie să își găsească un alt instructor. Atunci au început ședințele cu Bogdan Popa, actualul antrenor personal al Mădălinei, iar ea a intrat într-o nouă etapă. El i-a modificat dieta și i-a făcut programul mai intens. "Sunt extraordinare și concepute perfect pentru nevoile mele", descrie Mădălina antrenamentele cu Bogdan. "Iar el este un profesionist desăvârșit și un atlet excepțional. Mă învață să fiu disciplinată și să am control asupra mișcărilor, să nu lucrez în van."

Alimentația este atent monitorizată. Mănâncă legume, carne de vită sau curcan, fulgi de ovăz cu lapte de soia, multe salate și ocazional fructe sau caju crude.

Motivația principală a Mădălinei este sănătatea, dar recunoaște că mai există ceva care-i place la nebunie: "Înainte să slăbesc, purtam numai ce îmi venea. Acum am libertatea de a alege. Nu este un motiv valid pentru a slăbi, sunt conștientă, dar este unul distractiv."

Greutate (înainte și după) 112 / 58 kg
Înălțime: 1,60 m

Foto: Corina Olaru și arhiva personală a Mădălinei