Îți propunem trei metode de răsfăț pentru care merită să-ți iei o pauză de masă mai lungă.

Dacă abia te-ai întors din vacanță, dar încă nu te simți cu bateriile suficient de încărcate, trebuie să încerci câteva terapii la SPA. Fie că dai o fugă în timpul zilei – crede-ne, efectele vor fi uimitoare –, fie că lași relaxarea pentru seară ori pentru week-end, o ședință de răsfăț îți va schimba complet dispoziția. Spa-urile oferă în această perioadă programe de tratament care includ mai multe terapii – pachete concepute special pentru a acoperi nevoi diferite, cu masaje corporale, terapii faciale și soluții pentru o stare generală de bine.

Adio dureri de spate

La Eden Spa Negulici, Winter Healing Ritual este o soluție pentru cei cu dureri în zona spatelui, dar și pentru a hidrata intens tenul, cu o mască bogată în vitamine. Tratamentul începe cu un ritual de încălzire a picioarelor, urmat de masajul spatelui și aplicarea în zonele tensionate a unei sări calde antireumatice – ideală pentru relaxarea musculaturii. Masca facială cu dovleac, bogat în vitaminele A și E, enzime și zinc, hidratează și reduce aspectul ridurilor. Între terapii, poți servi un ceai de portocale, în ton cu aromele sezonului.

Durată: 90 minute, preț: 215 lei, edenspa.ro

Răsfăț cu scorțișoară

Dacă adori mirosul de scorțișoară, specific sezonului rece, un ritual condimentat cu acest ingredient nu doar că îți va răsfăța simțurile, ci îți va lăsa și pielea foarte catifelată. Bogată în antioxidanți, scorțișoara este ingredientul principal al unui pachet de îngrijire corporală care presupune gomaj al pielii, mască revitalizantă și masaj al întregului corp cu ulei de scorțișoară. Tratamentul de la Eter Spa îmbracă pielea cu o aromă îmbietoare, care bucură simțurile.

Durară: 110 minute, preț: 155 lei, eterspa.ro

Relaxare mentală

Unul dintre cele mai nou deschise centre de înfrumusețare și relaxare din București, Premier Spa propune un ritual pentru minte și corp, denumit Premier Spa Meditation. Procedeul începe cu îmbăierea în cada Hydro Jet, în aroma uleiurilor esențiale alese în funcție de preferințe. Baia deschide porii și relaxează musculatura, ceea ce permite scrubului cu extract de măr verde și pară organică să curețe celulele moarte și să activeze circulația sângelui. Masajul sub ploaia caldă Vichy energizează, iar cireașa de pe tort, împachetarea la cald pe patul Dry Flotation, îți va crea senzații de plutire și o relaxare totală. Ritualul se încheie cu un masaj senzorial cu săculeți cu unt de cacao Kerala&Shirodhara.

Durată: 150 minute, preț: 480 lei, premier-spa.ro

Stimulent pentru sănătate

La World Class Health Academy at The Grand te poți răsfăța oricând cu una dintre terapiile de la centrul lor de Spa. Dar, dacă tot ești într-un loc în care ai grijă de corpul tău pentru o stare generală de bine, nu doar pentru aspect, merită să încerci Scentao of Asia. Acest masaj cu pietre calde combinat cu cel shiatsu echilibrează nivelul de energie din corp și induce o armonie generală. Mai mult, masajul și poziționarea pietrelor ajută la eliminarea rapidă a tensiunii musculare.

Durată: 80 de minte, preț: 60 de euro, worldclass.ro