Am vorbit cu Ioana Blaj cu puțin timp înainte să nască și ne-a povestit cum a avut grijă de ea în perioada sarcinii și cum vrea să intre în formă imediat după naștere.

De la hiperactivate la o mică pauză

Ioana a avut toată viața 54 de kilograme – au ajutat-o atât metabolismul, cât și faptul că a fost dintotdeauna o persoană activă, preocupată în permanență de felul în care arată. Sport a făcut încă de mică: "În fiecare vară încercam ceva nou; obicei cu care am rămas și acum". Anul trecut, de exemplu, a sărit cu parașuta. "A fost senzațional", povestește entuziasmată. Apoi a început să ia lecții de wakeboarding și, "aparent, chiar eram talentată. Am reușit să mă ridic pe placă de la prima ședință. M-a ajutat și condiția fizică, presupun". Dar anul acesta, din cauza sarcinii a fost nevoită să facă pauză. La început doctorii i-au recomandat repaus de la activitățile sportive, apoi, cu trecerea lunilor, burtica s-a mărit și i-a fost tot mai greu să se mobilizeze. Ar fi vrut să practice yoga și pilates, "dar e bine să începi din timp și să te supravegheze cineva îndeaproape", spune Ioana. "La următorul bebe voi ști cu siguranță ce să fac și cum să abordez situația", adaugă actrița.

Pofte și răsfățuri

Ioana este ovo-lacto-vegetariană de trei ani. În timpul sarcinii a mâncat foarte multe fructe de mare, chiar dacă unii i-au spus că nu e indicat, și s-a simțit excelent. "Am încercat stridiile pentru prima oară de curând și mi-au plăcut la nebunie. La fel și sushi. Sunt de părere că, dacă organismul îmi cere anumite alimente, atunci n-or să-mi facă rău. Corpul meu știe ce-i mai bine pentru el, cât timp reușesc să nu fac excese alimentare."

Recuperare cu bebe la purtător

Din cauza programului care se poate modifica oricând, Ioana a preferat dintotdeauna să lucreze singură, în sala de fitness. "Sunt foarte conștiincioasă de fel. Cheia este să încep. Odată ce mă apuc de antrenamente, merg zilnic. Evit orele de grup, din simplul fapt că mă condiționează, iar planurile mele se pot modifica oricând", povestește ea. Printre filmări, interviuri și grija celui mic, Ioana va face adevărate maratoane. S-a gândit chiar la o soluție pentru a petrece timp în sală, dar și cu bebelușul. "Nu numai că abia aștept să revin la sală după naștere, dar sunt foarte entuziasmată să fac exerciții cu bebe pe post de free weights. Am văzut pe net și părea foarte amuzant pentru ambii participanți. De eficiență nu mai vorbesc: genuflexiuni, abdomene, exerciții pentru biceps. Și în felul acesta petrecem și mai mult timp împreună! Oricum, după nașterea lui, îmi voi relua în forță activitatea vrând-nevrând", conchide Ioana entuziasmată.

Intră în galeria foto, ca să vezi mai multe imagini cu Ioana din timpul sarcinii. Iar povestea ei completă o găsești în noua ediție W. by World Class, disponibilă în cluburile World Class din București, Timișoara și Cluj.