2 în 1, 3 în 1 sau câte un produs pentru fiecare nevoie a pielii – ce trebuie să alegi în funcţie de nevoile tenului și stilul tău de viață. 

Cosmeticele pentru bărbaţi se împart două mari categorii: destinate celor care acordă o atenție minimăîngrijirii și acelora care preferă „împrumute“ regulat din cremele iubitelor. Indiferent în ce tabără te afli, ţi-am pregătit soluţii care te vor ajuta să arăţi mereu impecabil.

Mai multe cerințe

Mai multe cerinte

Păr & corp Multe branduri au în portofoliu geluri de duș 2 sau 3 în 1, care pot fi utilizate și pe post de șampon. De la The Body Shop, poţi alege gelul pentru spălarea părului și corpului White Musk For Men, 52 lei, care curăță și parfumează discret pielea, lăsând o aromă revigorantă. La Academie Men, găseşti gelul 2 în 1, 97 lei, ideal pentru dimineţile în care ai nevoie de orice stimul ca să te trezeşti rapid.

Păr & corp & faţă Gelurile 3 în 1 înlocuiesc cu succes şi săpunul pentru faţă. Dar în acest caz, după utilizarea lor ar fi bine să aplici o cremă de faţă. Power Refresh de la Nivea Men, 22 lei, conține menthol, care revigorează și conferă senzație de prospețime, iar Adidas 3 in 1 Sport Energy, 12 lei, areextract de lime, pentru un boost de energie.

Păr Un produs pentru styling care funcționează ca gel sau ceară, dar se pulverizează precum un spray, este Matrix Design Pulse Get Action Spray Wax, 60 lei. Oferă o fixare medie și un aspect mat şi îţi garantăm că nu vei mai avea nevoie de alte produse de styling.

Departamente specializate

Departamente specializate

Deși eficiente pentru economisirea timpului și nevoilor imediate de curățare și hidratare, produsele 2 sau 3 în 1 nu sunt la fel de utile în tratarea nevoilor specifice pielii. Proprietățile cremelor de față, ale serumurilor, ale produselor pentru bărbierit (mai ales pentru tenul sensibil) nu pot fi înglobate într-un singur produs, pentru că necesită, în formulă, ingrediente foarte diferite: cele hidratante sau antiîmbătrânire nu pot fi puse laolaltă cu cele care curăță fața sau o pregătesc pentru trecerea lamei.

Începe dimineața cu un gelul de curățare, Energy Facial Cleanser de la Nivea Men, 20 lei, care îndepărtează excesul de sebum și murdăria acumulată în timpul nopții (bacteriile se strâng pe pernă foarte ușor, chiar dacă pare greu de crezut).

După clătire, foloseşte un serum cu vitamina C din gama HydraSource, de la Mineralium, 119 lei (îl găseşti în Plafar) – conferă pielii fermitate și elasticitate.

Continuă cu o cremă hidratantă sau antirid (în funcție de nevoile tenului tău), deoarece serumul intră rapid în piele. Încearcă Daily Revitalizing Anti-Wrinkle Cream, de la Collistar, 149 lei, cu un complex multivitaminic (vitaminele A, B5, B6, E) și proteine din germeni de grâu și orez, care hrănesc pielea, dar și cu filtre UVA și UVB, care protejează împotriva razelor solare, principalele vinovate de îmbătrânirea tenului.

După antrenament, foloseşte o cremă de față hidratantă cu SPF 30, ca Verdon, de la L’Occitane, 142 lei. Este ideală pentru utilizarea în timpul practicării sporturilor în aer liber sau înotului. Formula sa lejeră lasă pielea hidratată şi revigorată.

Pentru îngrijirea bărbii, începe cu un produs care o înmoaie. Fluidul de la Sephora, 53 lei, aplicat înaintea loţiunii de ras, pregăteşte firele de păr aspre pentru trecerea lamei.

După bărbierit, balsamul după ras de la Melvita, 99 lei, cu extract de aloe vera, pectină din lămâie şi miere, reface nivelul de hidratare, iar complexul de papaya, lămâie şi frunze de măslin încetineşte creşterea firelor de păr.

Înainte să îţi alegi produsele cosmetice, analizează-ţi stilul de viață și nevoile pielii. Opțiunile făcute cu atenţie îţi vor înlesni ritualurile și te vor feri de neplăceri.