Mazda a lansat anul trecut noul CX-3, primul model cu care intră în segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni. Răspunde provocării noastre și mașina poate fi a ta pentru un weekend.

Ce trebuie să știi despre Mazda CX-3

Este mașina ideală pentru cei care vor să îmbine avantajul unei gărzi la sol mai înalte, cu o manevrabilitate excelentă în oraș și pe autostradă. La exterior vei remarca pachetul complet de LED-uri, de la proiectoare la lumini de zi, faruri direcționale și stopuri. Un amănunt foarte interesant și modern e sistemul MZD Connect, care permite conectarea prin Bluetooth a telefonului la mașină și folosirea funcțiilor prin intermediului ecranului tactil de 7 inci din bord. E ca și cum ți-ai lua smartphone-ul cu tine și ai transforma mașina în ecranul său. Opțional, modelul poate fi echipat cu Head Up Display care proiectează viteza și indicațiile sistemului de navigație pe un ecran transparent, montat pe bordul mașinii în câmpul vizual al șoferului. Știi cine mai foloseste această tehnologie? Piloții avioanelor de război americane. Interiorul e generos și CX-3 dispune de mai multe variante de tapițerie pentru gusturi diverse. 

Mașina vine cu mai multe motorizări. Prima este noul diesel SKYACTIV-D, de 1,5 litri și 105 cai putere, cu un consum de 4 l/100 km în regim mixt pentru versiunea cu tracțiune față și transmisie manuală cu șase trepte. Pentru cei care vor benzină, Mazda CX-3 are două motorizări: SKYACTIV-G de 2 litri, în variantele cu 120, respectiv 150 de cai putere, cu un consum de 5,8 litri la 100 de kilometri. 

Sistemele de siguranță sunt complexe, diverse și asistă șoferul în orice moment, făcând trecerea chiar la o mașină cu adevărat inteligentă. Pilotul automat adaptiv Mazda (MRCC) monitorizează viteza și distanța față de autovehiculele din față și acționează accelerația sau frâna pentru a păstra o distanță sigură la viteze între 30-200 de km/h; sistemul Distance Recognition Support System (DRSS) afișează distanța până la vehiculele din față și atenționează șoferul printr-un martor; Face Obstruction Warning (FOW) produce un sunet de avertizare pentru șofer, dacă DRSS detectează un risc crescut de coliziune, iar lista poate continua. Seria aceasta de acronime te va proteja și te va face să conduci mai relaxat. 

Intră în concursul Mazda Challenge

Și pentru că Mazda vrea să vezi diferențele acestui nou model, te invită să o testezi. Primii care au făcut-o au fost doi dintre antrenorii World Class: Mădălina Vlad și Flavius Predoi. Ei au combinat plimbarea cu antrenamentele, iar acum te provoacă pe tine să o faci. Urmărește, între 17 martie și 17 aprilie, pe pagina de Facebook World Class România cele patru videouri cu antrenamentele propuse de ei (mai jos ai un preview cu ce va urma). Pune un comentariu, la oricare dintre videouri, care să conțină o poză cu unul dintre exercițiile din video. Poza poate fi făcută oriunde și oricum – trebuie doar să obțină multe Like-uri, ca să poți ajunge printre cei 10 finaliști. Dintre ei, reprezentații Mazda și World Class vor alege un câștigător.


Regulamentul complet îl găsești aici.