Chiar dacă urmează să devii mamă, nu trebuie să renunți la toate antrenamentele pe care le frecventai până de curând. Trebuie doar să faci mici modificări.

După ce ai trecut de primul trimestru de sarcină și totul se desfășoară normal, iar medicul ți-a recomandat să faci sport, îți poți relua programul de la sală. Ai grijă doar, ca odată ce ajungi la clasă să îi spui antrenorului că ești însărcinată – astfel, îți va putea adapta o parte dintre exerciții. Mai jos ai o listă cu ore la care poți merge și una cu cele pe care trebuie să le eviți.

Mergi în continuare, dar ajustează-le

Body Pump. Nu are impact asupra fătului și poți adapta în permanență greutățile nevoilor tale.

CXWORX. Exercițiile de la această clasă minimizează riscul rupturilor de perete abdominal în timpul sarcinii.

Pilates și Yoga. Sunt programe cu impact redus care îți vor îmbunătăți respirația, flexibilitatea și tonusul muscular.

Aqua. În apă nu există nici un risc de impact, așa că poți merge liniștită la astfel de clase.

TRX. Cât timp respecți regulile de bază pentru exercițiile din timpul sarcinii, nu e cazul să renunți complet la TRX. Evită genuflexiunile cu săritură sau cele prea adânci ori exercițiile în care nu ai deloc stabilitate.

Renunță pentru o vreme

Body Combat și Kick Box. Din cauza schimbărilor hormonale din timpul sarcinii, articulațiile sunt mai instabile, iar loviturile din timpul exercițiilor îți pot aduce probleme, mai ales în zona pelvisului și a șoldurilor.

Grit Plyo și Grit Strength. Sunt antrenamente extrem de solicitante, în care faci multă sărituri și trebuie să lucrezi cu greutăți foarte mari.

Kangoo Jumps. Ne repetăm, dar e necesar: săriturile sunt unul dintre exercițiile la care nu ar trebui nici să visezi pe durata sarcinii.

Martina Bravena este Group Fitness Coordinator și Schwinn Master Instructor.