Ți-am făcut o listă cu cinci locuri de unde îți poți comanda un prânz delicios și hrănitor, fie că ești în București, Timișoara sau Cluj.

Sector Gurmand, București

Azi poți mânca supă de roșii coapte, mâine pui marocan, iar peste două zile gratin de legume cu sos camembert. Acesta este unul dintre atuurile celor de la Sector Gurmand – în fiecare zi au un meniu nou. Poți să alegi între două supe sau aperitive, trei feluri principale, un desert și un smoothie – toate preparate în ziua respectivă, din ingrediente proaspete. De asemenea, găsești diverse gustări pe care cel mai probabil nu le-ai mai încercat, precum untul raw de caju sau pateul de ton cu gem de roșii uscate.
Când livrează: de luni până vineri, între orele 9 și 16.
Comandă minină: nu au.

Salad Revolution, București

După ce încerci o salată de la ei, te vei convinge că o salată poate fi suficientă pentru o masă de prânz. Preparatele lor oferă un mix din 6 elemente – bază verde, proteină, vegetale, nuci, semințe și fructe uscate, germeni si vlastari si dressing, așa că nu ar trebui să te mai îngrijorezi că vei rata vreun nutriment important. Noi am încercat salata cu avocado și quinoa și a fost delicioasă. Dar în caz că vrei și altceva, cei de la Salad Revolution au multe alte opțiuni: supe creme, wraps, diverse aperitive reci sau paste (diet, după cum le numesc ei).
Când livrează: de luni până vineri, între orele 9 și 16.30.
Comandă minină: variază în funcție de zona de livrare.

Mezze, București

Pentru zilele când ai nevoie de o porție serioasă de proteine, încearcă-i pe cei de la Mezze. Cu specific libanez, meniul lor te așteaptă cu un humus delicios, un falafel care este mai mult decât suficient pentru un prânz sau diverse preparate din carne – încearcă măcar o dată araisul. Dacă preferi preparatele mai clasice, ai câteva opțiuni: frigărui din pui, din vită sau aripioare la grătar.
Când livrează: în fiecare zi, între 12.30 și 22.30.
Comandă minină: variază în funcție de zona de livrare.

Marty Restaurants, Cluj

Patru restaurante așteaptă să îți livreze cea mai bună mâncare pentru masa ta de prânz. De la pizza cu rucola și parmezan până la salată cu friptură de vită ori supă cremă de hribi, meniul celor de la Marty are ceva pentru fiecare. Deși foarte variată, bucătăria lor te va surprinde prin calitatea ingredientelor și savoarea preparatelor.
Când livrează: în fiecare zi de dimineață până la 23.30.
Comandă minină: nu au.

Bio Fresh, Timișoara

Dacă există un rai culinar al vegetarienilor, o parte din el este și la Bio Fresh. Meniul lor te așteaptă cu supe crude – care nu sunt deloc puține –, mâncăruri gătite, precum Graten din diverse legume sau mixurile de vinete la cuptor și deserturi raw vegan. Mai mult, fructele și legumele folosite în preparatele lor sunt spălate cu apă ozonată, pentru ca niciun microb să nu rămână pe aproape, apa folosită pentru gătit este pură, alcalină, iar aerul din încăpere este ionizat.
Când livrează: de luni până vineri, între 11 și 15.
Comandă minină: nu au pentru anumite zone.