Dacă schiurile sau placa ta se așază cel mai bine pe creste de munte, văi, dealuri și păduri, atunci trebuie să încerci destinațiile de off piste pe care ți le-am pregătit.

Şi, pentru că nu poţi încerca orice vârf de munte, l-am întrebat pe Alex Borşan, cofondator derdelus.ro și specialist în sporturi de iarnă, ce astfel de locuri din Europa recomandă şi de ce trebuie să ții cont odată ajuns acolo.

"Dintr-o listă de destinații off-piste sigur nu vor lipsi Chamonix, La Grave (ambele în Franța), Alagna (Italia), Arlberg, Kitzbuhel (Austria), Verbier, Zermatt (Elveția). Nu întâmplător acestea sunt stațiunile clasice ale Europei. Sunt stațiuni care oferă acces la unele din cele mai bune zone de schi off piste, locuri unde poate ajunge orice schior care vrea să mărească puțin nivelul aventurii", spune el.

Dar ca să îți ușurăm și mai mult decizia legată de următoarea vacanță, l-am rugat pe Alex să ne dea un shortlist personal: "Personal, dacă ar fi să aleg trei locuri pentru schiatul off piste, acestea ar fi, într-o ordine deloc aleatorie, Alagna, Chamonix și Arlberg. Am fost cel puțin o dată în fiecare, deci vorbesc dintr-un unghi foarte subiectiv."

Intră în galeria foto, ca să afli mai multe despre fiecare din cele trei destinații.