După ce toată săptămâna ai încercat noile clase de group fitness, meriți măcar în weekend să trișezi cu tarte, croissante, quiche sau alte bunătăți specifice unui brunch. Noi am ales cinci locuri din Bucureşti, ideale pentru un răsfăț culinar.

Rue du Pain – brunch, s'il vous plaît

Rue du Pain

Pe una dintre străduţele din Floreasca vei descoperi un paradis parizian al brunchului. Când e soare, mesele aglomerate şi forfota de pe trotuar îţi vor atrage atenţia. Iar dacă e urât afară, vei vedea, prin geamurile mari, un loc mic şi cochet, dar mereu plin. La Rue du Pain găseşti aproape orice pentru un brunch delicios – de la croissante şi tarte cu fructe, la croque madame, omletă cu brânză, quiche sau supe de tot felul. În caz că vrei să prinzi produsele de panificaţie abia scoase din cuptor sau supe, ar fi bine să ajungi înainte de prânz. Poţi lua orice la pachet, dar probabil atmosfera te va îmbia să rămâi.
Unde? Calea Floreasca, nr. 111-113 (colţ cu Tudor Ştefan)
Când? Zilnic, între 08:00-20:00

Bagel Brunch - brunch în stil american

Bagel Brunch

Bagel-ul este un produs de panificaţie foarte popular în SUA, Canada şi Anglia. Ca un fel de chiflă găurită în mijloc, este fiert înainte de a fi copt, ceea ce îi oferă o frăgezime greu de descris, dar uşor de digerat. Deschis de curând, Bagel Brunch e primul loc din Bucureşti unde poţi găsi aşa ceva. Sub motto-ul Deliciously Fresh, bagel shop-ul te aşteaptă numai ingrediente proaspete, inclusiv chiflele care sunt scoate din cuptor chiar sub ochii tăi. Fie că eşti sau nu vegetarian, gurmand sau la dietă, vei găsi un bagel pe gustul tău – cu humus, legume, unt de arahide, proscuitto, curcan, somon şi multe alte variante. Ai la dispoziţie şi salate, smoothiuri sau deserturi cu musli.
Unde? Str. Puţul lui Zamfir, nr. 60
Când? Lu-Vi, 08:00 - 18:00; Sâmbăta între 10:00 şi 18:00

Energiea – gastropub cu dichis

Energiea

Energiea este locul unde poţi să mănânci bine oricând. De ce să alegi să mănânci brunch-ul în weekend tocmai aici? Pentru că duminicile la Energiea sunt cu temă! În cea de-a şaptea zi a săptămânii, bucătarii Energiea nu se odihnesc şi pregătesc cele mai gustoase meniuri dintr-o anumită regiune a lumii. Până acum, la Duminica Culinară au fost prezente meniuri din Irlanda, Polonia, Argentina, Thailanda, America Latină, Italia, China şi multe altele. Îţi alegi destinaţia, iar papilele tale gustative vor fi răsplătite pe măsură.
Unde? Str. Ion Brezoianu nr. 4
Când? Luni-Joi: 12:00 - 01:00, Vineri: 12:00 - ultimul client, Sâmbăta: 15:00 - ultimul client, Duminica: 15.00 - 01:00

Lente & Cafea – pentru duminici lente

Lente & Cafea

În ambele locaţii Lente, de altfel destul de aproape una de alta, găseşti un meniu diversificat, unde micul dejun se serveşte la orice oră. Ambele restaurante au terase încăpătoare, iar la Lente din Str. Arcului interiorul fiind kids-friendly, non-smoking. Dacă răsfoieşti meniurile Lente, nu numai că te vei pierde printre bruschete, salate, supe, preparate din pui şi peşte sau deserturi, dar te vei şi distra. Odată la câteva luni se schimbă meniul, de fiecare dată cu o nouă poveste şi un design simpatic. Bonus! Aici găseşti zeci de board-games, care nu necesită închiriere.
Unde? Str. Arcului, nr. 8, şi Str. General Praporgescu, nr. 31 (Zona Armenească)
Când? Luni - Joi: 11:30 - 1:00 , Vineri - Sâmbătă: 11:30 - 2:00, Duminică: 11:30 - 1:00

Taj Indian Restaurant – spice up your brunch

Taj Indian Restaurant

Dacă vrei un brunch exotic, mergi într-o duminică la Taj. Îţi recomandăm ultima zi a săptămânii, pentru că atunci ai şi opţiunea all you can eat. În fiecare duminică, între orele 12 şi 17, ai la dispoziţie un meniu indian foarte variat din care poţi să te înfrupţi cu supe de legume, specialităţi din pui, miel, orez cu şofran sau cu legume, pâine indiană cu ceapă ori cu brânză şi lista poate continua. Toate meniurile sunt împărţite pe nivel de spiceness, în funcţie de rezistenţa fiecăruia. La desert poţi încerca găluşte din lapte servite în sos de miere sau, dacă ai noroc să mai găseşti, faimoasa tartă cu mere şi îngheţată, pentru care mulţi clienţi vin din cealaltă parte a oraşului.
Unde? Calea 13 Septembrie, nr. 127-131
Când? Zilnic, 12:00 - 23:30