Pe lista de bagaje pune și acești cinci prieteni virtuali care îți vor face concediul mai relaxant. 

Cum pleci?

Până să te întrebi unde se mănâncă bine, ce muzee să vizitezi și ce cluburi merită bifate, trebuie să ajungi la destinație. Eventual la un preț cât mai avantajos. Pentru asta există Kayak, cea mai cunoscută aplicație pentru Android și iOS. Setezi perioada în care vrei să călătorești, țara și orașul, iar aplicația îți prezintă cele mai bune oferte de zboruri, cazare și chiar locuri de unde poți închiria o mașină cu care să te plimbi prin zonă.

Găsește cea mai bună mâncare

Foodspotting este o aplicație foarte in pentru gurmanzi. Are fotografii și review-uri cu diverse feluri de mâncare pe care le-au încercat alți utilizatori în restaurante din toată lumea. Astfel, pe lângă imaginile de prezentare din meniuri – care nu arată mereu realitatea –, ai acces la insighturi despre gustul mâncării, felul în care este servită și eventualele efecte adverse.

Remediu pentru jet lag

Dacă ai o destinație cu alt fus orar, ca să nu îți strici concediul încercând să stai treaz, instalează-ți JetLag Genie, 2,99 $. Tu setezi destinația, ziua și ora plecării, iar aplicația îți programează alarmele de trezire. Practic, îți pregătește organismul, schimbându-ți obiceiurile în ceea ce privește somnul, pentru ca tu să te simți odihnit și să te poți bucura de zilele libere.

Dă bacșișul potrivit

Este, într-adevăr, o problemă destul de delicată, mai ales că suma se schimbă de la o țară la alta. Ca să eviți situații delicate inutile, descarcă Tipulator. Aplicația îți va calcula bacșișul în funcție de zona în care ești, cât ai consumat și câte persoane au mâncat cu tine.

Comandă taxi

Taxi se spune la fel în orice limbă. Dar cum le găsești când nu ești la tine în țară? Te ajută Hailo. Apasă Pick me up!, iar taxiurile te vor găsi după coordonatele GPS. Ți-e teamă să nu te taxeze mai mult pentru că ești turist? Nicio problemă. Poți plăti cu cardul, din aplicație.