Am găsit câteva distracții urbane care să-ți clătească ochii, mintea și papilele gustative.

Analizează stelele

Când? Sâmbătă, 2 mai, la ora 19:00
Unde? La Palatul Șuțu, Bd. I. C. Brătianu nr 2

Acum ai ocazia să afli mai multe despre corpurile cerești chiar în centrul Bucureștiului. Cu ajutorul unor proiecții pe întuneric însoțite de explicații live, vei putea vedea miile de stele existente în Univers. Poți urmări cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Mai multe detalii găsești aici.

Mergi la o petrecere culinară

Când? Vineri, 1 mai, de la ora 10:00
Unde? Piscina Floreasca, Strada Mircea Eliade, nr 16

Piscina Floreasca redeschide sezonul estival pe 1 mai, odată cu lansarea Culinar, o nouă serie de evenimente ce reunește gourmet-cosmopoliții sub umbrelele terasei urbane. În lumina reflectoarelor se vor afla deja faimoșii Burgerz, cu rețete care să-ți răsfețe papilele gustative. Conceptul de eveniment se va repeta bilunar, iar tu vei putea să dansezi nestingherit pe marginea piscinei, pe cele mai tari muzici, în timp ce sorbi dintr-un pahar de vin rose. Detalii găsești aici.

Explorează altfel orașul

Când? 18 martie – 15 mai
Unde? Hanul Gabroveni, strada Lipscani, nr 86-88

Proiectul Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului deschide seria de evenimente din Hanul Gabroveni, în care orașul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar actorii sunt chiar bucureștenii. În prima parte a trilogiei, pornind de la fotografii și secvențe de film, se va construi o hartă cognitiv-afectivă a Bucureștiului. Poți participa și tu cu propriile mărturii din colecția personală.