Donează 2 euro și vei ajuta la dotarea cu incubatoare a 25 de maternități din România.

Și anul acesta, Salvați Copiii lansează campania de strângere de fonduri Bun venit pe lume, pentru a ajuta la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși.

Donează 2 euro printr-un SMS la 8833

Strângerea de fonduri este foarte simplă. Trebuie doar să trimiți un SMS la 8833 (2 euro) sau să intri pe site-ul campaniei. Donațiile se pot până pe 15 ianuarie.

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din Pitești, Bacău, Brașov, trei maternități în București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, două maternități în Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, două maternități în Timișoara, Vaslui și Focșani.

Campanie

Salvează un copil

La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare cinci ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Însă, cu ajutorul acestei campanii, o treime dintre decese pot fi prevenite. Câteva cazuri au fost deja salvate, iar Maria este unul dintre ele.

Deși mai are doi copii și o situație materială precară, Anca nu s-a îndurat să renunțe la ultima sarcină și a adus pe lume o fetiță. Condițiile de viață, igiena deficitară și absența unei monitorizări medicale constante au determinat nașterea prematură, la doar 27 de săptămâni, a fetiței și o greutate a acesteia de doar 900 de grame.

Pentru micuța Maria era mult prea devreme să se nască, astfel că viața ei depindea de un incubator performant care să îi ofere condițiile vitale pentru o dezvoltare normală, compatibilă cu viața.

Anca știe că este o perioadă dificilă, dar este convinsă că personalul medical și incubatorul donat de Organizația Salvați Copiii îi ajută fetița să se apropie gram cu gram de momentul când vor putea merge acasă, unde sunt așteptate cu nerăbdare de familia lor. "Am crezut că am să o pierd pe Maria, dar acum văd cum zi de zi câștigă în greutate și este o luptătoare."