7 sfaturi practice, ca să-ţi colorezi pielea în cel mai sănătos mod posibil.

Pielea bronzată te face să pari mai suplă, estompează aspectul celulitei sau al vergeturilor și îţi dă un aer de vacanță. De la an la an, companiile cosmetice dezvoltă tot mai mult liniile de produse ce recreează efectul bronzului, fără să te expui la soare. Iată cum să foloseşti produsele pentru pigmentarea pielii, ca să te bucuri de rezultate cât mai naturale:

Bronzeaza-te fara sa te expui la soare

1. Epilează şi exfoliază înainte. Pielea trebuie să fie netedă și catifelată în momentul aplicării autobronzantului. Insistă asupra zonelor de obicei uscate ale corpului: coate, genunchi. Orice abatere de la acest prim pas va crea pete inestetice.

2. Hidratează. Aplică pe corp, folosind mișcări ample de masaj, o cremă suficient de grasă, dar care nu lasă urme uleioase. Încearcă Agua di Rio, de la Sephora, 46 lei. Așteaptă ca produsul să intre complet în piele, înainte să foloseşti autobronzantul.

3. Foloseşte mănuși din latex pentru aplicare, chiar dacă, la început, ţi se va părea ușor incomod gestul. Astfel, vei obţine un rezultat uniform și te vei feri de aspectul palmelor portocalii. Poţi încerca şi mănușile speciale de la Vita Liberata, disponibile la Sephora.

4. Ia-ţi un tip de autobronzant gradual, mai ales dacă ai tenul foarte deschis la culoare. Nu trece dintr-o extremă în alta. Vei avea nevoie de 2-4 aplicări separate pentru un rezultat așa cum ţi-l doreşti.

5. Alege textura potrivită. Gel, concentrat, cremă, spray – totul e în funcție de preferințe. În timp ce loțiunea se întinde mai ușor pe piele, spray-ul ajunge în zone mai puțin accesibile ale corpului (spatele, de exemplu). Încearcă gelul Terracotta Sunless de la Guerlain, 248 lei, crema autobronzantă pentru corp de la Collistar, 142 lei, sau concentratul Body-Legs Magic Drops tot de la Collistar, 159 lei, special pentru coapse și gambe.

6. După aplicare, tapotează, cu un disc demachiant, încheieturile mâinilor și degetelor, gambele și genunchii, pentru a lua surplusul de produs. Aceste zone sunt în mod natural mai închise la culoare, așa că este indicat să eviți bronzarea lor.

7. Pentru ten, foloseşte concentratul autobronzant Radiance Plus Golden Booster, de la Clarins, preț la cerere, din care amesteci câteva picături cu crema hidratantă zilnică. Încearcă și Tea To Tan de la By Terry, 220 lei, un produs care îţi "bronzează" uşor tenul, într-o nuanţă caldă. Tea To Tan se îndepărtează la finalul zilei, cu ajutorul demachiantului. Pentru protecţie, dar și o culoare aurie a pielii încearcă Les Beiges Fluide Belle Mine de la Chanel, 215 lei, cu SPF 15.