Fie că alergi ori că te antrenezi cu greutatea corpului, fie că dansezi sau mergi la clase de yoga, ai nevoie de echipamentele potrivite care să-ți susțină activitatea. Alege-le în funcție de necesități.

Yoga

Deși bumbacul este de departe unul dintre cele mai bune și comode materiale pentru cursurile de yoga, nu te grăbi să îți cumperi un outfit din bumbac 100%. Deoarece vei transpira în timpul exercițiilor, caută piese care să încorporeze un mix de țesături și care, în egală măsură, să fie mulate și să îți acorde libertate de mișcare. Spandex-ul nu trebuie să lipsească din compoziția pantalonilor pe care îi alegi – nu uita că dacă aceștia se rulează în talie îți vor oferi o susținere mai bună, prevenind alunecarea în timpul antrenamentului.

Running

Materialele care au proprietatea de compresie sunt ideale pentru alergare și sunt ușor de recunoscut: în primul rând sunt mulate pe corp și sunt texturizate în locurile esențiale – pe abdomen sau pe picioare. De asemenea, au cusăturile plate, astfel încât să nu îți lase urme sau să strângă excesiv pielea. Echipamentul de compresie asigură o circulație bună a sângelui în timpul antrenamentului și ajută mușchii tensionați să își revină, în timp ce reduce semnificativ durerea. Deși fiecare brand are „rețeta“ sa pentru acest tip de material, el este de obicei compus din bumbac, poliester, spandex și poate include chiar țesături tratate anti-microbian, pentru a combate mirosurile neplăcute.

Dans

În cazul acestui tip de antrenament, materialul și croiala sunt la fel de importante. Alege o țesătură care să îmbine bumbacul și spandexul în procente egale și uită definitiv de hainele mulate. O pereche de pantaloni harem care îți lasă libertate de mișcare în partea de sus a picioarelor, însă se mulează pe gleznă astfel încât să nu te împiedici, sunt opțiunea ideală. Și alege tricouri largi și decupate pentru a te simți cât mai confortabil.

Funcțional

Nu uita lecțiile învățate în cazul celorlalte antrenamente: un material care absoarbe transpirația și lasă pielea uscată este esențial, așa că uită-te după top-uri care conțin poliester. Având în vedere că te vei mișca foarte mult, optează pentru ținute care oferă susținere, dar care îți acordă o libertate de mișcare cât mai mare: un top cu suport și o pereche de pantaloni scurți sunt mixul ideal.

Intră în galeria foto și inspiră-te din produsele selectate de noi pentru fiecare categorie.

Foto: potd.pdnonline.com