Punct și de la capăt. Asta a făcut Andreea în urmă cu patru ani. S-a reinventat, iar acum este mai fericită ca niciodată, pentru că a învățat să trăiască frumos.

Proaspăt întoarsă din a doua călătorie în India, Andreea ne-a povestit cum a început noua ei viață, în care de patru ani totul se petrece în jurul cuvântului "echilibru". Același cuvânt de la care a pornit și ideea ședinței foto. Când i s-a propus conceptul a acceptat fără să stea pe gânduri, mai ales pentru că acum iubește provocările mai mult ca niciodată: "Lucrurile minunate se întâmplă când ieși din zona de confort", ne-a spus. Ședința foto din W Charles de Gaulle a fost un motiv de inspirație pentru noi toți cei de pe set; am descoperit o Andreea explozivă, veselă, care jonglează cu multe proiecte în același timp.

Citește o parte din interviul pe care Andreea ni l-a acordat pentru noua ediție W by World Class, disponibilă gratuit în toate cluburile World Class. Materialul complet în găsești în revistă.

Te-ai întors de curând din India, țară care, spuneai pe blog, ți-a schimbat viața în urmă cu trei ani. Care e povestea ta cu India (când ai ajuns acolo prima dată și mai ales de ce)?
Am fost mereu atrasă de India, mereu mi-am dorit să ajung acolo, dar viața nu a făcut acest lucru posibil până în 2012. Treceam printr-o perioadă foarte grea a vieții mele, în care nimic nu mergea bine pe niciun plan. Mă îmbolnăvisem, am avut probleme foarte mari la coloană (m-au ținut blocată o lună întreagă, fără să mă pot mișca), mi-am rupt piciorul, după care am suferit o operație. Mama trecea și ea printr-o perioadă foarte grea, cu multe probleme de sănătate, ceea ce nu îi era caracteristic. Eram într-o relație toxică ce dura de foarte mulți ani și nici cu ceea ce făceam la muncă nu mai eram fericită. Mă aflam într-un blocaj din care nu știam cum să ies și nici nu mai aveam energie pentru nimic. Când ajungi în astfel de momente te întrebi ce se întâmplă și realizezi că trebuie să faci o schimbare. Cu ultimul strop de energie pe care îl mai aveam m-am hotărât să fac această schimbare și ceva în interior mi-a spus că trebuie s-o caut în India, drept pentru care mi-am luat un bilet de avion și am plecat acolo.

Cum ai regăsit India acum, la început de 2016?
Practic, totul arată la fel; cel puțin în centrul de meditație. Aceleași locuri, aceiași oameni care făceau aceleași lucruri, dar, într-un mod surprinzător, totul îmi părea diferit, pentru că eu eram extrem de diferită față de ultimele dăți când am fost acolo. India rămâne în continuare același loc minunat care m-a ajutat să mă întâlnesc cu mine, să mă confrunt cu fricile și frustrările mele, să-mi dau seama ce e important pentru mine și mai ales să-mi găsesc liniștea și echilibrul. Călătoria în India m-a făcut să înțeleg enorm de multe despre mine și despre viața mea. În timpul petrecut acolo, cu ajutorul meditațiilor, izolării, scrisului, cursurilor la care am participat, am realizat că 35 de ani am trăit mințindu-mă foarte mult, ghidându-mi viața în funcție de cei din jur, de așteptările lor și de condiționările societății, nicidecum de mine. De multe ori nu știm ce vrem, ce ne face fericiți și asta se întâmplă tocmai pentru că nu petrecem timp cu noi, nu ne cunoaștem. În India am învățat să fac cunoștință cu mine, să aflu cine sunt cu adevărat, să aflu care sunt lucrurile care mă împiedicau să mă bucur de viața mea. Un alt lucru important pe care l-am aflat a fost răspunsul la întrebarea: „Care este cel mai important om din viața mea?“ Am realizat că, până la 35 de ani, nu am știut asta. Nu m-am gândit niciodată că eu aș fi putut să ocup acea poziție. Mi se părea o atitudine extrem de egoistă și tocmai de aceea îmi concentram atenția și energia către lista lungă de oameni dragi din viața mea, iar când venea momentul să mă gândesc la mine eram mereu epuizată, așa că renunțam. Odată înțeles acest lucru, am început să învăț să mă iubesc, să mă respect, să îmi acord timp, să mă apreciez pentru ceea ce sunt și asta m-a ajutat să am curajul să-mi trăiesc viața în funcție de dorințele mele și nu de așteptările oamenilor din jur.

Ce îți dorești cel mai mult de la ziua de mâine?
Aștept să mă surprindă și o face de fiecare dată, pentru că asta face ea. :)

Ești fericită?
Da. Am învățat să fiu fericită și să mă bucur de ceea ce am în acest moment.