Creme naturale? Da, dar când sunt realizate sub atenta grijă a unei farmaciste cu peste 60 de ani experiență.

NN nu este cel mai nou tip de produse de acoperire a tenului (din categoria BB, CC sau DD Cream), ci acronimul folosit pentru unul dintre cele mai recente branduri de cosmetice de îngrijire românești: NN Natural Nutrition sau NN Cosmetics.

"Fină, catifelată, densă și hrănitoare" este descrierea perfectă pentru Crema nutritivă hidratantă cu ulei de rosa mosqueta și colagen, pentru tenul normal, pe care, o dată folosită, nu mi-am mai dorit să o schimb din rutina zilnică. Nu se strânge, nu intră în piele nici prea repede, nici prea greu, nu lasă nicio peliculă lipicioasă pe față. Dimpotrivă, hidratează chiar și ridurile deja formate, iar tenul arată neted, aproape ca al modelelor din backstage-urile de modă. Iar dacă descrierea de mai sus îți sună o declarație de dragoste, este pentru că, uneori, să întâlnești crema perfectă înseamnă să dai un suflu nou pielii tale.

Totul stă în formula secretă

Într-o după-amiază însorită, m-am întâlnit cu Maria Ardelean și Christina Hesse, mamă și fiică, a căror gamă de creme și, mai nou, serumuri de față, îți va oferi o variantă greu de combătut de produselor de îngrijire folosite până acum.

Cu o carieră de câteva decenii în România și în Germania, Maria Ardelean a pornit la Craiova, unde, în farmacia în care lucra, a creat împreună cu colectivul ei o formulă de cremă din ingrediente naturale. Pe atunci, diversitatea produselor de îngrijire era sumară, astfel că produsul a avut mult succes datorită formulei eficiente, dar și faptului că era o variantă de cosmetice personalizate, față de gamele restrânse din comerț. Creată din substanțe naturale (cu excepția uleiului de parafină, care este mineral), provenite de la albine, oi sau pește (ceară, lanolină) și cu uleiuri și extrase din plante, formula proprie a fost reiterată și îmbunătățită la ideea Christinei, fiica Mariei Ardelean, care i-a propus lansarea unui brand propriu.

Crema perfectă este crema potrivită ție

Diferită de la persoană la persoană, pielea are nevoie de o îngrijire adecvată nevoilor. De aceea, la NN Natural Nutrition poți alege din cele șase creme pentru față, una pentru corp și una pentru zona ochilor. Cele două serumuri, lansate recent, au proprietăți anti-age și de hidratare și conțin substanțe proprii corpului, precum acidul hialuronic și proteine numite peptide. Pentru o piele fermă și catifelată, pune în palmă câteva picături de serum, masează ușor pielea, apoi aplică crema aleasă în funcție de tipul de ten.

Sfaturi de înfrumusețare de la Maria Ardelean

1. Alege produsele obținute în laborator, lucrate manual, fără erori de cântărire: efortul depus pentru fiecare dintre ele determină rezultate care se văd imediat pe piele.
2. Ingredientele naturale sunt încă cele mai eficiente: produsele NN conțin, pe lângă formula inițială, uleiuri de jojoba, de struguri, caise etc., stoarse la rece sau la cald.
3. Optează pentru produse păstrate în ambalaje de sticlă închisă și foloselte o cremă la maximum șase luni de la deschidere, mai ales dacă este naturală: odată cu trecerea timpului, ingredientele active din substanțe își pierd valoarea.
4. Protejează pielea de soare, pentru că acesta este un inamic al tinereții ei.
5. Fii constantă în îngrijirea zilnică: orice produs, oricât de eficient, trebuie aplicat cu regularitate pentru ca efectul să fie vizibil.

Produsele NN Natural Nutrition pot fi achiziționate de pe site-ul oficial http://nncosmetics.ro, din farmaciile Sensiblu (AFI Palace Cotroceni, Carrefour Feeria Băneasa și Sensiblu Piața Dorobanți), în OI Concept Store din Strada Franklin 9, la Roland Marriott și la Idelier Concept Store.