Sportul a intrat în viața Alinei Pușcaș de două ori până acum, la 16 și la 28 de ani, iar câștigătoarea show-ului Dansează printre stele e decisă să nu mai renunțe la el niciodată. Nici măcar în perioada sarcinii.

Când a început să facă jogging pentru prima dată avea 16 ani. Alergatul era, pe vremea aceea, o alternativă la rutina învățatului pentru școală și a temelor pentru acasă. A alergat până la 20 de ani, apoi a renunțat. La 28, în schimb, decizia a avut un alt trigger: "De data asta, vorbim despre sănătatea fizică, psihică și dorința mea ca până în jur de 45 de ani să-mi întrețin corpul cât mai tonifiat", spune vedeta.

Iar lucrul acesta a schimbat-o enorm. Sportul a avut un efect radical asupra Alinei Pușcaș: "Am devenit mult mai energică și mulțumită de mine". Mai mult, a remarcat schimbări pozitive și în ceea ce privește sănătatea. "Din 2011, cred că am avut o singură răceală care m-a ținut vreo trei zile. Așadar, am un mare câștig incluzând sportul permanent în viața cotidiană", explică prezentatoarea TV.

Antrenamente adaptate pentru sarcină

La finalul anului trecut, când a rămas însărcinată, în primă fază Alina a luat decizia de a renunța la sport. "Am preferat ca în primele patru luni de sarcină să mă opresc din efortul fizic, dar am început să fac plimbări dese", spune Alina. Apoi, din luna a patra, pentru că simțea nevoia de mișcare, a reluat antrenamentele. "Am revenit în sala de fitness cu circuite mai ușoare, cât să nu pună sarcina în pericol, dar și mai mult cardio. Alimentația mi-am păstrat-o bogată în vitamine și proteine", mărturisește viitoarea mămică, însărcinată acum în șapte luni. Un meniul de-al ei dintr-o zi începe cu două ouă fierte, un iaurt cu miere, nuci și goji, o felie de pâine cu somon afumat, o ceașcă de cafea, un fruct și apă plată. La prânz mănâncă o salată verde cu brânză, semințe, curcan sau vită, apoi un fel principal, de obicei grătar cu legume sau orez. Iar seara o salată bogată sau un fel principal asemănător celui de la prânz. "O dată la două zile, la prânz mă răsfăț cu un desert delicios", spune entuziasmată Alina. În această perioadă, ea trebuie să reziste celei mai mari tentații alimentare pe care o are: dulciurile. "Le ador! Sunt slăbiciunea mea din copilărie. Sper să reușesc să mă țin departe de ele în perioada asta, când aș avea teoretic și o scuză."

Păstrează-ți stilul sănătos de viață

Pe lângă circuite și cardio, Alina a adăugat câteva sesiuni de piscină, dans, dar și un program echilibrat și încearcă să-și păstreze frecvența cu care mergea la sală înainte de sarcină. Așa că ajunge de patru ori pe săptămână, deși gradul de dificultate al exercițiilor a scăzut. Încă nu a pus în greutate foarte mult și speră să nu depășească marja psihologică de 12 kilograme.

Vedeta TV crede că nimeni nu are o scuză atunci când vine vorba de mișcare, așa că sfatul ei e ca stilul de viață să fie unul sănătos. "Cât faci mișcare constant, chiar dacă alimentația nu este cea potrivită, nu ai cum să nu capeți încredere în tine", crede vedeta.

Antrenează-te în siguranță în perioada sarcinii

Cezar Gabriel, antrenor personal World Class America House, a fost alături de Alina pe parcursul ședinței foto, pentru a se asigura că totul se desfășoară în siguranță. Deși fost boxer de performanță timp de 7 ani, Cezar are o specializare în kinetoterapie și a lucrat cu zeci de femei însărcinate. Tocmai de aceea, l-au rugat să ne dea câteva indicații pentru fiecare dintre exercițiile efectuate de Alina. Intră în galeria foto ca să vezi antrenamentul Alinei și sfaturile lui Cezar.

Poți efectua toate exercițiile în circuit. Execută 10-12 repetări pentru fiecare mișcare, ia o pauză, apoi treci la următorul. Dar, înainte să începi antrenamentele, discută cu medicul tău, apoi încearcă să lucrezi cu un antrenor personal, pentru a fi sigură că faci totul în siguranță.

Make up: Costina Lumezeanu
Top și colanți H&M, bustieră și pantofi sport Adidas
Locație: World Class America House