După zilele toride, somnul într-un pat răcoros este modul perfect în care îți poți încheia ziua. Tocmai de aceea este important să alegi țesăturile potrivite pentru așternuturile tale.

Bambusul

Cel mai probabil nu este primul material care îți vine în minte atunci când te gândești la cearșafuri de pat, însă bambusul este unul dintre cele mai bune alegeri pentru vară. Iar dacă nu îți dă neapărat impresia de confort când îi auzi numele, află că mulți compară atingerea lui cu cea a cașmirului. Lenjeriile din bambus se pot adapta foarte bine la temperaturi extreme, permit circulația aerului, sunt de trei ori mai absorbante decât bumbacul și se usucă extrem de repede. În plus, bambusul este o alegere potrivită și în cazul în care ai probleme cu alergiile, pentru că păstrează proprietățile antifungice și antimicrobiene ale plantei. Iar dacă îți faci griji pentru binele planetei, află că cearșafurile din bambus sunt în totalitate eco-friendly.

Ne place: Lenjeria de pat Apollo, 430 lei

Bumbacul

Când vine vorba de materiale potrivite pentru vară, la fel ca în cazul hainelor pe care le porți, materialele naturale câștigă detașat lupta. Motivul principal este acela că pe durata nopții poți elimina până la jumătate de litru de apă, iar țesăturile naturale respiră și absorb umezeala. Alege un bumbac ușor, iar dacă optezi pentru varianta lui mai luxoasă, satinul, fii sigur că este 100% natural și nu în amestec cu diferite materiale sintetice.

Ne place: Lenjeria de pat Zoo de la Mobexpert, 515 lei

Mătasea

Cearșafurile din mătase au marele avantaj de a regla perfect temperatura, astfel încât vara să îți ofere răcoarea mult dorită, iar pe timpul iernii să țină cald. Însă atunci când mergi la cumpărături, nu te lăsa păcălit de orice aspect plăcut, similar cu cel de mătase. Ai grijă ca eticheta să spună mătase 100%, nu în combinație cu nylon sau polyester, care nu vor face altceva decât să încingă, la propriu, nopțile deja fierbinți.

Ne place: Colecția City Slate de la Gingerlily, 199 lire

Foto: bedarthome.com