Am strâns pentru tine informații despre patru dintre cele mai interesante maratoane de peste granițe. Vezi ce ți se potrivește și înscrie-te. Noi îți ținem pumnii!

Maratonul de la Omsk, Rusia

Maratonul de la Omsk, Rusia

Când: 7 ianuarie
Ora de începere: 13:00
Număr de participanți: 1.000
Taxă de înscriere: 40 euro
Ultima zi de înscriere: 15 decembrie

The Siberian Ice Marathon, așa cum este cunoscută cel mai bine cursa de la Omsk este una cu totul specială, pentru că se desfășoară pe zăpadă, în Siberia, și este organizată în fiecare an pentru a sărbători Crăciunul ortodox rus. În plus, din cauza condițiilor extrem de dure ale iernilor siberiene, acesta este, de fapt, doar un semi-maraton. Cursa începe din centrul istoric al orașului Omsk și are loc pe malul râului Irtysh. Participanții sunt obligați să poate echipament călduros, pentru că în perioada în care are loc competiția, temperatura medie locală este de -39 de grade Celsius.

runsim.ru/en/ice

Maratonul din Siracusa, Italia

Maratonul din Siracusa, Italia

Când: 26 ianuarie
Ora de începere: 9:00
Număr de participanţi: nelimitat
Taxă de înscriere: între 12 și 25 euro
Ultima zi de înscriere: 25 ianuarie

Dacă maratoanele de mare anvergură nu sunt preferatele tale, atunci cel din Siracusa ți se va părea perfect. O cursă mai degrabă restrânsă şi foarte bine organizată, oferă şansa perfectă pentru a obţine un timp record personal. Se desfăşoară în Siracusa şi în împrejurimi, iar participanţii sunt aşteptaţi să ajungă la final în şase ore.

www.maratonadisiracusa.it

Maratonul din Roma, Italia

Maratonul din Roma, Italia

Când: 23 martie 2014
Ora de începere: 9:00
Număr de participanți: 15.000
Taxă de înscriere: între 35 și 65 euro
Ultima zi de înscriere: până la completarea locurilor

Dacă ți-ai propus să vezi Roma și nu ai reușit până acum, acest maraton este cea mai bună modalitate să o faci. Cursa din capitala Italiei începe de lângă Colosseum și va continua pe lângă alte obiective turistice importante ca Piața Spaniei, Fontana di Trevi, Stadionul Olimpic sau Vatican. Deși Roma este cunoscută drept orașul celor șapte coline, cursa se desfășoară pe teren plat, așa că ai toate șansele să îți bați recordul personal.

www.marathontour.com

Maratonul din Paris, Franța

Maratonul din Paris, Franța

Când: 6 aprilie 2014
Ora de începere: 8.45
Număr de participanţi: 46.000
Taxă de înscriere: 70-115 euro
Ultima zi de înscriere: până la completarea locurilor

Dacă vrei să combini romantismul cu o atmosferă cosmopolită, atunci nu trebuie să ratezi Le Marathon de Paris. În plus, este unul dintre cele mai mari cinci maratoane ale lumii alături de cele din New York, Londa, Berlin și Chicago. Startul se dă pe Champs Elysees, iar traseul te duce către catedrala Notre Damme, la Turnul Eiffel și se încheie la Arcul de Triumf. Pe tot parcursul cursei alergătorii vor fi susținuți de peste 200.000 de persoane.

www.schneiderelectricparismarathon.com