Idei ca să eficientizezi fiecare colț din casă, fără să o transformi într-un depozit.
Ea te întreabă unde i-ai pus trusa de machiaj, iar tu nu îți găsești niciodată bormașina acolo unde o lași. Problema depozitării pentru toate suvenirurile, pantofii cu toc sau fără toc, pălării, acte, cărți și multe alte mărunțișuri care și-au găsit loc în viața noastră este din ce în ce mai importantă.
Dar, cu voință și energie, depozitarea lucrurilor poate să fie nu numai un demers de eficientizare a spațiului de care dispui, ci și o oportunitate să dai frâu liber imaginației tale.
Întocmește lista
Oricât spațiu ai avea, nu e niciodată suficient pentru tot ce deții, așa că fă o listă cu obiectele pe care trebuie să le depozitezi.
Odată ce le-ai împărțit pe categorii (haine, cosmetice, accesorii, produse de bricolaj etc.), trebuie să le depozitezi în consecință ca să ai cu ușurință acces la ele.
Delimitează și folosește orice zonă de depozitare
De exemplu, toate cărțile merg în living, trusa de bricolaj în garaj sau în debara, hainele și încălțămintea în dressing ori în dormitor, iar cosmeticele în baie.
În dormitor ai putea încadra o bibliotecă înaltă pe care să o folosești nu pentru depozitarea cărților și hârtiilor, ci pentru încălțăminte și accesorii. Avantajul unei astfel de soluții de depozitare este că eliberezi mare parte din suprafața plană și folosești spațiul pe verticală, având astfel acces rapid la toate obiectele depozitate.
Pentru lucruri mai mici, alege un tapet sau o perdea de baie cu buzunare încorporate. Astfel, rujurile, gelurile, loțiunile de corp și fondul de ten nu vor mai dispărea ca prin minune prin sertare.
Perete cu buzunare Maja Ganszyniec
Perdea de baie cu buzunare pentru accesorii Wintercheckfactory
Și cada este un spațiu bun de ascuns obiecte. Gelurile de duș, șamponul, balsamul sau buretele de baie merg perfect în rafturi mascate de plăcile care protejează cada.
Actele, revistele ori alte tipuri de hârtii își găsesc locul în rafturi oblice din sticlă. Acestea nu numai că arată foarte bine, dar te ajută să îți organizezi frumos și „la vedere“ toate documentele de care ai nevoie și pe care, de obicei, le găsești două luni mai târziu, nu când îți trebuie.
Raft vertical Karl Anderson
Dacă nu ești adeptul unei case de tip showroom, optează pentru locuri ferite de musafiri, cum ar fi sertare mascate de scări.
Și nu uita că orice cadru cu blat – masă, scaun, plank shelf – poate primi un sertar sau o ladă care să servească drept spațiu de depozitare. De exemplu, șurubelnițele ori alte accesorii de lucru merg perfect în șezutul unui scaun.
Scaun My bedside Chair - Lewis Taylor
Lucrurile mai mici – de la forfecuțe la pixuri ori papiote – pot sta în sertarele din rafturile de pe pereți.
Raft Torachu Architects
Foto: Karl Andersson & Söner