Află cum să prelungești efectul antiperspirantului atunci când termometrele arată multe grade peste limita de confort.

E firesc să transpiri – corpul tău elimină apa pentru a se răcori, atunci când faci efort sau când temperaturile sunt ridicate. Dar dacă transpirația eliminată este, la origine, fără miros, contactul cu diverse bacterii aflate la nivelul pielii îi dau o esență neplăcută. Iată ce trebuie să știi pentru a-ți păstra pielea fără odoruri:

1. Alege ce ți se potrivește. În timp ce antiperspirantul oprește eliminarea transpirației prin blocarea glandelor sudoripare, deodorantul distruge bacteriile responsabile de mirosul urât, lăsând pielea să transpire în continuare. Opțiunea îți aparține.

2. Aplică antiperspirantul pe pielea uscată, pentru ca sărurile să ajungă la glandele sudoripare. Unii doctori recomandă folosirea produsului înainte de culcare, pentru că, în timpul somnului, pielea e perfect uscată. Reutilizează-l dimineața.

3. Poartă țesături naturale – bumbac, in, lână. La sală, alege echipamente cu microfibre care țin departe transpirația, precum tehnologia Dri-FIT de la Nike sau Climacool de la Adidas.

4. Ai grijă ce mănânci. Studii recente au demonstrat faptul că vegetarienii elimină un miros mai puțin neplăcut al transpirației decât consumatorii de carne (cu precădere cea roșie). Nici mâncarea foarte picantă nu îți este un aliat.

5. Epilează-te. Părul de la subraț acumulează multe bacterii, așa că e important să scapi de el cât mai rapid. Ia în considerare epilarea definitivă.

6. Consumă alcool mai rar. Acesta poate determina transpirație abundentă – păstrează-l pentru zile sau seri mai răcoroase.

7. Schimbă produsul o dată la șase luni. Corpul poate deveni imun la un anumit tip de antiperspirant, eliminând transpirație chiar dacă îl folosești.

8. Fă dușuri reci, mai ales după o sesiune de antrenament. Cu cât scazi temperatura corpului mai repede, cu atât transpiri mai puțin.

9. Apelează la injecții cu botox în axilă. Acestea sunt o soluție foarte eficientă, atunci când niciuna dintre celelalte metode nu mai funcționează.