Te vor ajuta să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare și să gătești mai bine, fără prea mult efort.

Învață din nou să mănânci

Învață din nou să mănânci

Foto: hapi.com

Ești genul care înghite mâncarea? Un mod de alimentație haotic îți poate provoca o serie de probleme digestive, de la luarea în greutate până la reflux gastroesofagian. Poți deține controlul asupra propriului corp dacă folosești o furculiță isteață – Hapifork, 99 dolari. Aceasta măsoară timpul scurs între două înghițituri şi vibrează atunci când te grăbeşti, ajutându-te să-ţi corectezi obiceiurile nu tocmai sănătoase din timpul mesei. Informațiile sunt înregistrate și pot fi accesate de pe smartphone sau computer, iar aplicaţiile pot fi folosite ca un program de coaching pentru deprinderea unei regim alimentar sănătos.

 

Consumă oule la timp

Consumă oule la timp

Foto: quirky.com

Oare mai sunt bune ouăle din frigider? Nu e cazul să-ți sacrifici pielea testându-le. Egg Minder, 49,99 dolari, îţi spune câte ouă mai ai în stoc acasă și cât de vechi sunt. O jucărie extrem de utilă când ești la supermarket și constați că uitat lista de cumpărături. Vine la pachet cu o aplicaţie pentru mobil, care te anunță când e cazul să refaci stocul. În plus, dispozitivul este de tip wireless, iar gadgetul în sine are un design interesant şi o formă uşor de curăţat.

 

Află ce conține mâncarea ta

Află ce conține mâncarea ta

Foto: theorangechef.com

Chiar dacă la prima vedere pare un simplu cântar de bucătărie, Prep Pad, 149,95 dolari, îşi depăşeşte cu mult atribuţiile. Acest gadget indică numărul de grame conținute de mâncarea cântărită și, o informație utilă în special pentru cei care țin dietă, care este valoare nutrițională a acesteia. Cântarul are o platformă metalică pe care pui mâncarea şi care se conectează, prin Bluetooth, la tabletă. Pe ecranul tabletei vor fi afișate, în timp real, numărul de proteine, grăsimi, calorii şi carbohidraţi conținute de mâncarea pe care urmează s-o înghiți.

 

Creează porțiile perfecte

Creează porțiile perfecte

Foto: slimware.com

Dacă vrei să slăbești, nu e musai să cântărești fiecare îmbucătură. Iată un set de farfurii cu ajutorul căruia poți transforma dieta într-o joacă. Farfuriile Slimware, 37,50 dolari un set de patru bucăți, au un design special – o compoziție florală în care se disting mai multe zone de diferite mărimi, ce permite porționarea eficientă a mâncării. De exemplu, zona cea mai mare este destinată legumelor, cea mai mică trebuie acoperită cu proteine, iar celelalte două "fac loc" proteinelor de la aperitiv, dacă ai unul, sau carbohidraţilor din garnitură.

 

Prepară cea mai bună friptură

Prepară cea mai bună friptură

Foto: steakchamp.com/en

Dacă zilele când ți-ai uimit prietenii cu un grătar fantastic au apus demult, a venit timpul să schimbi macazul. Iar de data asta nici măcar nu trebuie să stai lângă friptură până se coace. Introdu în carne termometrul SteakChamp, circa 50 dolari, și vei ști că mâncarea este gata când becul acestuia începe să pâlpâie. Este fabricat în Germania și poate fi utilizat de circa 1.000 de ori – cam atâtea laude vei primi și tu pentru calitățile tale de bucătar.