În primul weekend din aprilie celebra piață londoneză se mută în București.

Dacă ai pășit vreodată pe străzile celei mai renumite piețe de antichități din lume, Portobello Road Market din Londra, atunci cu siguranță că zarva fermecătoare a locului te-a cucerit aproape instantaneu. Vestea bună este că în weekendul 5-6 aprilie acea atmosferă cosmopolită, intensă și amețitoare se mută în plin centrul Bucureştiului, la Sala Dalles la o nouă ediţie a celui mai mare târg de design românesc și cultură vintage: V for Vintage. Şi nu doar că e un pretext minunat pentru a-ţi reîmprospăta garderoba de primăvară cu cele mai colorate piese vintage şi de designer, dar în plus vei avea parte şi de o mulţime de surprize (îţi şoptim doar atât: tradiţia tombolei V for Vintage continuă).

Noi am ales cinci motive pentru care nu trebuie să ratezi această ediţie Portobello Market a V for Vintage:

1. Vintage Autentic, Designeri români de Haine, Bijuterii şi Accesorii, zona Molecule F & Friends: toate secţiunile deja cosacrate ale V for Vintage se vor regăsi şi la această ediţie a târgului. Nu mai puţin de o sută de expozanţi îşi vor dezvălui piesele, unele dintre ele inspirate de cele mai reuşite curente britanice. În plus, îţi vei putea alege piesele sezonului şi din selecţia de articole vintage aduse special din faimoasa Portobello Market.

2. Invitatul special este un brand pe care îl adorăm: Murmur. Andreea Bădală şi echipa ei a imaginat o colecţie capsulă inspirată de celebra piaţă londoneză, o colecţie pe care o vei găsi în exclusivitate la V for Vintage.

3. Dress-code-ul acestei ediţii este unul pur britanic: Put your hat on! Motiv numai bun să scoţi la iveală garderoba unei lady autentice şi să imortalizezi momentul într-o zonă foto dedicată, decorată desigur în stilul british.

4. V for Vintage Portobello Market adună cele mai adorabile clişee despre britanici, deci nu putea lipsi nici faimosul "five o'clock tea". Aşadar ne dăm întâlnire după toate regulile etichetei englezeşti şi sâmbătă şi duminică, de la ora 17:00, pentru a savura cel mai bun ceai negru cu un strop de lapte.

5. Vor exista activități pentru cei mici. În cel mai pur spirit anglo-saxon, de data asta la V for Vintage va exista în premieră un spaţiu numit Kids Room by Reciclare Creativă, un loc în care copiii vor participa la workshopuri creative şi amuzante care îi vor ţine ocupaţi în timp ce părinţii descoperă adevărate comori.