Urmează trucurile noastre și îți garantăm o freză ca a lui David Beckham. În plus, te vei încadra în cele mai importante tendințe ale anului.

Texture Touch de la Wella Professionals

1. Natural styling

Look-urile lejere rămân în continuare printre preferințe. Iar piața produselor se adaptează și se diversifică tot mai mult, în funcție de nevoi. "Câștigă cele care oferă un rezultat cât mai natural", precizează hair stylist-ul Lucian Busuioc, de la Artist Salon. "Părul foarte fixat dă senzația de greu și încărcat. Mai degrabă folosește ceară cu finisare mată, deoarece creează un aspect natural fără să modifice textura părului."

Încearcă Texture Touch de la Wella Professionals, 63 lei, pentru o definire puternică, dar care va lăsa senzații plăcute la atingere. După aplicare coafura poate fi remodelată de câte ori dorești.

Swap it de la Londa Professional

2. Wet gel or not?

Trendul wet este, clar, un punct de referință modern. Nu mulți îl adoptă, dar atunci când o fac, stilul devine statement – atât în cazul femeilor, cât și în al bărbaților. Poartă părul dat pe spate sau în lateral, cu fruntea cât mai descoperită. Îți va lumina fața și îți va scoate în evidență ochii și sprâncenele.

"Dacă vrei un rezultat mai natural, aplică gelul pe părul uscat foarte bine, fără să atingi rădăcina", recomandă Lucian. "Rezultatul e foarte fresh." Swap it de la Londa Professional, 53,20 lei, își face treaba impecabil și fără procedee prea complicate.

Uleiul tratament de la Moroccanoil

3. Noi produse de îngrijire

Aparent un produs mai pretențios, uleiul de păr hrănește firul fără să-l îngrașe și dă un efect destul de interesant. Dacă vrei să îl folosești ca tratament, "aplică pe părul umed două picături, iar după uscare, încă una pe lungimi și vârfuri", spune Lucian Busuioc. În materie de styling te ajută să fixezi lejer freza. "Aplică-l, folosind buricele degetelor", explică Kevin Hughes, global educator pentru brandul Moroccanoil. Încearcă uleiul tratament de la Moroccanoil, 189 lei, în varianta light.

Short Mania

4. Frezele momentului

Păstrează-ți părul de o lungime medie – îl poți aranja în diferite modalități. Se poartă coafurile mai degrabă elegante ("spilcuite"), cu partea de calotă pieptănată înalt spre spate, iar lateralele tunse scurt ori foarte bine fixate cu pastă de păr – stilul lui David Beckham. Cum obții aceste efecte? Pentru volum aplică spumă și usucă părul cu un uscător, iar pentru fixare, folosește o pastă. Dacă ai părul ondulat natural, aranjează buclele cu o cremă de păr.

Tunsoarea quiff este foarte versatilă – de aici poți aranja părul pe spate sau ca un mokawk. La o ocazie specială, poți experimenta stilul lui Don Draper: pieptănă bine părul și fixează cu ceară. Kérastase a scos un produs numai bun pentru asta Short Mania, 121 lei.

Keune Color Man

5. 50 shades of grey

"Bărbații nu se vopsesc" este un clișeu. Dacă vrei un păr strălucitor și o culoare naturală, chiar și când firele albe au apărut deja și sunt tot mai dese, încearcă vopseaua de păr. Lăsa-te pe mâna unui specialist care va combina nuanțele, astfel încât rezultatul să fie natural. Nu toți bărbații sunt George Clooney. În plus, aplicată corect, culoarea te va întineri cu câțiva ani. Keune are o vopsea specială pentru bărbați – Keune Color Man, 100 lei.